Íjjal a kezedben törődj többet egészségeddel!

2018.08.07. 20:01

Túl vannak a száz íjászaranyon

Az első fél évet sikeresen zárta a Sárréti Íjász Club. A Budaörsön tavasszal megrendezett országos terembajnokságon szerezték meg századik aranyérmüket, s azóta további három fényes medált is begyűjtöttek.

V. Varga József

Az U14-es csapat: Csik Levente (b), Batári Szilárd és Jászter Botond. Az edző: Téglás László Fotó: SÍC

Amint beszámoltunk róla, a mezőföldi klub jubileumi, 100. aranyérmét Csik Levente gyűjtötte be első komoly versenyén, a teljes gyermekmezőnyt maga mögé utasítva. Levente magabiztosan versenyzett, tökéletes formaidőzítésével egyéni csúcsot lőtt. A kezdetekre és az idei szezon első fél évére, az eredményekre Gilicze László egyesületi elnökkel tekintettünk vissza. Az önálló íjászegyesület 2000 júniusában alakult, de az íjászsport már az 1970-es évek elejétől van jelen Sárbogárdon. A múltból mindenképpen meg kell említeni Ács István nevét, aki a nemzeti válogatott tagjaként több nemzetközi versenyen vett részt, 1980-ban olimpiai kerettag volt.

Az U14-es csapat: Csik Levente (b), Batári Szilárd és Jászter Botond. Az edző: Téglás László
Fotó: SÍC

A Sárréti Íjász Club sportolói az első fél évben hét megméretésen – teremíjász országos bajnokság, országos terembajnokság, suli-íjászbajnokság (két alkalom), U14-es bajnokság, terepíjász-viadal és pályaíjászverseny – szerepeltek eredményesen. Összességében 6 arany-, 10 ezüst- és 7 bronzérmet szereztek. Az aranyérmesek időrendi sorrendben: Szénási Benedek (kadet fi ú), Széplaki Zoltán (felnőtt férfi ), Csik Levente (gyermek fiú, két alkalom), Csik Nikoletta (kadet lány), Gilicze Ferenc (olimpiai férfi master). A sárbogárdi egyesület továbbra is várja soraiba az íjászat iránt érdeklődőket: ifjakat, hölgyeket, férfiakat és veteránokat egyaránt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában