Megérdemelt kiütéses siker

2018.09.23. 16:11

Az Alba Fehérvár KC lerohanásai ellen nem volt orvosság

A női kézilabda K&H Liga 4. fordulójában az Alba Fehérvár KC megszerezte a 2018/19-es szezon első győzelmét, szép sikert elérve, 17 góllal nyert az Eszterházy SC ellen.

Káldor András

Egy cél lebegett az Alba Fehérvár KC csapata előtt a mérkőzést megelőzően – bármi áron is, de le kell győzniük a fiatalokból álló újonc gárdát, és megszerezni az első idei győzelmet. Az AFKC eddigi mérkőzésein látottak bizakodásra adtak okot, igaz eléggé nehezen lendültek bele a csapatok, egészen a 7. perc közepéig egyetlen góllal, pontosabban Pelczéder Orsolya duplájával vezetett az AFKC (2-1). A fehérváriak védekezésére nem lehetett panasz, keményen és határozottan verték vissza az egri kísérleteket. Az igazsághoz tartozik azonban, hogy fizikumban kevésbé tudták felvenni a versenyt Deli Rita tanítványaival, és hiába vezettek formás akciókat, a befejezések elhaltak a falban, vagy éppen a fokozatosan játékba lendülő Györkös Rebeka kezében. Gyúrták egymást a felek rendesen, és szép lassan nőtt a különbség – főként Pelczéder, és a rendkívül aktív Májer Krisztina jóvoltából, és a szünetre ez aztán hatgólosra hízott. A pihenő láthatóan jót tett hazai oldalon, Májer kettő találatával, majd Boldizsár Bianka, és Claudine Mendy jóvoltából egy 4-0-s sorozattal indítottak és ez alapvetően meghatározta a találkozó további kimenetelét. Próbálkoztak ugyan az egriek, de elsősorban átlövőik, magas embereik hiányában nem jutottak lövésekhez távolról. Amikor pedig közelről céloztak, akkor az egyre stabilabban védő Györkös húzta le a rolót.

 

- Mindenki átérezte a meccs a súlyát, egész héten úgy edzettünk, ahogy azt Deli Rita elvárta tőlünk. Bár az első félidőben ugyan még döcögött egy kicsit a játékunk, de a folytatásban már belőttük a helyzeteinket, és türelmesek voltunk védekezésben. – értékelte a meccset Györkös.

Mendy, és Alexandra Nascimento rutinja, és eredményessége mellett a fiatalok – Rózsás Josephine, valamint Boldizsár Bianka – is sokat tettek a közösbe. A hajrában csak egy-egy gólt engedélyeztek ellenfelüknek, és teljesen megérdemelten alakították ki a 17 gólos különbséget. A kiütéses siker nagyban annak is tulajdonítható, hogy tizenhat lerohanásos gólt lőtt az Alba FKC.

- Megpróbáltuk megtalálni az Eger játékában azokat a pontokat, amelyekben föléjük tudunk kerekedni. Célzott feladat volt, hogy nagyon szoros védekezésből néha csapdázással, néha felkínálva az átlövés lehetőségét játsszunk, és ezekből gyors lerohanásokkal domináljunk. Az első félidőben sok ziccert hagytunk ki, de a szünet után már minden tekintetben ellenfelünk fölé nőttünk – mondta elégedetten Deli Rita a lefújás után.

- Tisztában voltunk azzal, hogy nehéz lesz, de azért ennél jobb eredményre számítottam. Jól védekezett a Fehérvár, és a lerohanásoknak is köszönhetően simán nyerték a mérkőzést – hangsúlyozta Debre Viktor, a vendégek mestere.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában