sakk

2018.10.10. 10:00

Fegyvert fogtak a koronaőrök

Szeptember végén újra táblákhoz ültek Fejér megye nagy stratégái, hogy védelmezzék királyaikat a pepita-mezőn. Elkezdődött a 2018-2019-es nemzeti sakkcsapatbajnokság.

Ferencz Balázs

Néhány hónap erőgyűjtés, fegyvercsiszolás, s a nyerő stratégia kiötlése után szeptember végén felsorakoztak a megyei hadvezérek által dirigált figura-zászlóaljak, hogy harcba induljanak a csapatbajnoki pontokért. A sakkozók pontvadászatában az egyes csoportok létszámtól függően más-más időpontban ültek asztalhoz. Az NB II-es Fejér megyei csapatok közül a székesfehérváriak kezdtek elsőként, a Breyer csoportban érdekelt Fehérvár SE a harmadik fordulóból (a vendégcsapat kérésére) előre hozott mérkőzéssel rajtolt. A budapesti Vízügy csapata látogatott a koronázóvárosba, és a hazaiak szoros mérkőzésen győztek.

Fehérvár SE– Vízügyi SC 6,5–5,5

Győzelemmel járultak hozzá a sikerhez: Fellegi Zoltán, Fellegi Tibor, Rabi-Nagy Dániel, Somos Máté. Döntetlent értek el: Kiss Viktor, Papagorasz Takisz, Csire Bence, Nádi Ferenc, Pais Nimród.

Az NB II Asztalos csoportjában szereplő dunaújvárosi Királysakk SE, valamint a Sárosdi SE játékosai október 28-án vezetik fel seregüket, először a 2018-19-es idényben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában