Alba Fehérvár

2019.03.25. 22:24

Nagy hátrányt kell eltüntetni

Az odavágó nem sikerült jól, az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata hazai pályán szeretne javítani a Hapoel Holon ellen, kedden 18 órakor.

Horog László

Csodával lenne határos, ha Zeno és társai továbbjutnának F.: fiba

Múlt szerdán az Alba kosarasai remekül kezdtek, aztán komoly vereségbe szaladtak bele Tel-Avivban, a rendkívül erős izraeli bajnokságot vezető Hapoel Unet Holontól 96-63-ra kaptak ki a FIBA Europe Cup negyeddöntőjének odavágóján. A fordulók múltával érkeznek az egyre komolyabb ellenfelek, a szentföldi brigád minden bizonnyal megoldhatatlan feladat elé állítja a fehérváriakat. Már a nyolcaddöntős eredmény is elképesztő bravúrt jelentett, a német élgárda, a Telekom Baskets Bonn ellen azonban kivívták a továbbjutást az albások. „Ha a nemzetközi mezőnyt nézzük, magyar kis csapatként vertünk ki egy német nagy csapatot. Lebecsültek bennünket, ráadásul Bonnban jól játszottunk, miként a hazai visszavágón is. Azonban az izraeliek még erősebbek, mint a németek. Nyerni szeretnénk, de a 33 pontos különbség nagyon jelentős” – közölte Filipovity Márkó, az Alba magasbedobója.

Csodával lenne határos, ha Zeno és társai továbbjutnának F.: fiba

A Fehérvár jól hangolt a keddi visszavágóra, a szombati bajnokin, hatalmas csatában 89-84-re verték a rövidesen kezdődő középszakasz kapcsán a felsőházba, azaz a legjobb öt közé igyekvő ZTE együttesét, a rendkívül izgalmas, hullámzó meccsen a hazaiak higgadtabb döntéseket hoztak a végjátékban, visszavágtak a december végi, kísértetiesen hasonló koreográfiájú, a végjátékban 89-83-as, zalai sikerrel záruló eredményért. A Fehérvár a 9. helyen áll a hazai bajnokságban, természetesen szeretné minél előkelőbb helyen zárni az alapszakaszt, a jelenleginél lényegesen kedvezőbb pozícióban. A Holon azzal együtt is vezeti hazája küzdelmeit, hogy a hétvégén a Winner League sorozaton legutóbb kikaptak az Ironi Nariyától 88-77-re.

– A múlt szerdai, izraeli meccsen jó indultunk, aztán visszaesett a teljesítményünk. A szombat esti, ZTE elleni bajnokin fordítva történt, gyengén kezdtünk, aztán feljavultunk, csereként léptem pályára Filipovity Márkóval, új energiát adtunk a csapatnak. Remélem, minél több időt a parketten tölthetek a Holon ellen is – mondta a fehérvári center, Brandon Peterson.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában