12 hazai a világkupán

2019.04.29. 19:35

Szerdán a női selejtezővel rajtol az öttusa vk

Május elsején 2009 után visszatér az öttusa-világkupa mezőnye a koronázóvárosba.

Ferencz Balázs

Demeter Bence műtétje után újra megméreti magát

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az öttusázóknál már érezni az olimpia szelét. Székesfehérvár tíz év után rendez újra világkupaversenyt, melyen rendkívül népes mezőny áll rajthoz. A nőknél 82, a férfiaknál 101 öttusázó viaskodik szerdától. Rendező jogán összesen 24 magyar indulhat, közülük 12-en fehérváriak. Az Alba Öttusa SE-t Alekszejev Tamara, Ormándi Rebeka és Turbucz Anna képviselik, a Volán Fehérvár műhelyéből Kovács Sarolta, Szarka Luca, Kovács Eszter, Szűcs Dóra, Demeter Bence, Harangozó Bence, Málits István, Farkas Martin és Bernáth Bálint öltenek válogatott szerelést.

Demeter Bence műtétje után
újra megméreti magát
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

 

Nem csak népes, de nívós is lesz a nemzetközi felhozatal, a regnáló olimpiai bajnok és világbajnok is harcba száll. Május elsején a női selejtezőt rendezik, csütörtökön a férfi kvalifikáció lesz a program. Pénteken a női, szombaton a férfi döntőn csatáznak a versenyzők, a vasárnapi mixváltón pedig két magyar csapatnak is szurkolhatnak a kilátogatók. Az úszást az uszodában, a vívást az MKOSZ-csarnokban, a bónuszvívást, a lovaglást és a laser-runt a Bregyó közi atlétikai centrumban rendezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában