Sikerrel zárult az utolsó túra

2019.05.12. 21:44

Mosonban is győzött a Csákvár

A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 37. fordulójában a már biztos kieső Mosonmagyaróvár együttesét gyűrték le a sárga-kékek.

Dévai Nándor Csaba

Nagyot küzdve gyűjtötték be a három pontot Sándor Györgyék

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Mosonmagyaróvár–Aqvital FC Csákvár 0–2 (0-0)

M.óvár, 400 néző. V.: Horváth T. (Mohos, Szabó P.)

MTE: Somogyi Cs. – Kozma, Sziklási, Zsirai, Forgács A., Czár – Szalka D., Kovács Á., Bakos , Eszlátyi – Szabó V. Vezetőedző: Király József.

Csákvár: Markek – Galambos (Simon, 60.), Dulló, Baranyai, Deutsch – Farkas A., Mészáros D. – Szabó M. (Oroszi, 80.), Sándor Gy.(Molnár Cs., 72.),Papp M. – Baracskai. Vezetőedző: Szijjártó István.

Álomszerű ősz, visszaesés, majd újabb felívelés. Sok minden történt idén a csákvári labdarúgócsapattal, amely vasárnap délután utolsó idegenbeli mérkőzését vívta egy olyan mosonmagyaróvári gárda ellen, amelynek szurkolói hosszú évekig fogják emlegetni az elmúlt szezont. Mindössze hatszor sikerült győztesen elhagyniuk a játékteret, igaz, ebből ötször saját közönségük előtt gyűjtötték be a három pontot. Apró vigaszt jelenthet számukra, hogy az utolsó fordulóban egy esetleges győzelemmel a Ceglédet megelőzve, a 18. helyen is búcsúzhatnak a második vonaltól.

Nagyot küzdve gyűjtötték be a három pontot Sándor Györgyék
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A tizedik helyet ostromló Csákvár nehéztüzérsége az első félidő során nem talált célt, igaz, a másik oldalon Markek Tamás is eredményesen védte a vendégek kapuját az igen veszélyes és szép számmal érkező hazai rohamoktól. Végül egészen a második félidő harmadik percéig kellett várni az első találatra, amikor némi szerencsével bár, de megszerezték a vezetést a csákváriak: Szabó Máté egy elcsent labdával indult meg a pálya jobb szélén, beívelése Galambos Ádámról Forgács Andrásra, a hazaiak védőjére pattant, majd a tehetetlen Somogyi mellett a kapuban kötött ki, 0-1. A második játékrészben az elsővel ellentétben már Szijjártó István csapata uralta a játékot, aminek a legvégén egy újabb találattal adtak nyomatékot: a 85. percben Mészáros passza után Molnár Csaba lőtt nyolc méterről az óvári kapuba, 0-2.

Győzelmével a Csákvár kereken 30 pontot szerzett idegenben az idei kiírásban, aminél – a jelenlegi állás szerint – csupán négy együttes gyűjtött többet.

A 2018/2019-es idénytől jövő vasárnap, a Budaörs ellen hazai pályán búcsúzik az Aqvital FC Csákvár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában