tenisz

2019.09.06. 22:12

Cseh dominancia a Bregyóban

A negyeddöntőkhöz érkezett a Székesfehérvár Open mezőnye pénteken, a 15 ezer dollár összdíjazású salakos teniszversenyről az utolsó magyar is kiesett.

Krebsz András

Marozsán Fábián szoros meccsen maradt alul Fotó: Pesti Tamás

A 19 esztendős hazai játékos eddig szettveszteség nélkül tudta le a tornát: az első körben a selejtezőből kvalifikáló argentin Juan Pablo Pazt (7-5, 6-2), majd a nyolcaddöntőben a Borsos Gábort búcsúztató, 3. helyen kiemelt francia Maxime Chazalt ütötte el (6-2, 6-2) a továbbjutástól. Marozsán péntek kora délután a 8. helyen rangsorolt Pavel Nejedly ellen lépett salakra. A cseh játékos jóval előrébb szerepel a világranglistán, ugyanakkor Marozsán idén júliusban egyszer már legyőzte Nejedlyt. A fiatal magyar rögtön az első szervájánál egy 192 km/h-s ásszal kínálta meg ellenfelét, majd 3-2-es vezetésnél sikerült elvennie az adogatását. A cseh ugyan visszakapaszkodott, de 5-4-nél Marozsán egy újabb, a lehető legjobbkor érkező brékkel lezárta a játszmát.

Marozsán Fábián szoros meccsen maradt alul Fotó: Pesti Tamás

A második szettet Nejedly kezdte jobban, ám nem sikerült dupla brékelőnybe kerülnie, 4-4-ig fej-fej mellett haladtak a játékosok. Ezután a cseh fogadóként produkált egy love gémet, majd magabiztosan kiszerválta a játszmát (4-6). A döntő szettben aztán egészen 3-4-ig szinte mindig a fogadó örülhetett, ekkor a cseh hozta adogatását (3-5). Maro­zsán innen még egyenlített, ám az időközben feltámadó szélben a 26 éves cseh higgadtabb maradt, és végül 4-6, 6-4, 7-5-el lépett tovább.

További eredmények: a tornán 7. helyen kiemelt argentin Olivieri nem tudta érvényesíteni a papírformát a cseh ­Vrbensky ellen (5-7, 3-6), míg a horvát Ajdukovic háromszettes csatában győzte le az osztrák Pichlert (2-6, 6-3, 6-3).

A párosoknál az elődöntőig menetelő Borsos, Nagy kettős a Kalenicsenko, Pichler duó legyőzésével kívánt vigasztalódni az egyéniben történő kiesések miatt. A magyarok szoros csatában elvesztették az első játszmát (4-6). Borsosék a második szettben nem tudtak egalizálni (4-6), így elbúcsúztak a tornától.

A felső ágon Adjukovic–Nejedly (8.), míg az alsón Vrbensky–Kivattsev elődöntőket rendeznek szombaton, a fináléra vasárnap kerül sor. A párosoknál már csak a döntő maradt hátra, az első helyen kiemelt Nouza, Vrbensky (csehek) kettős néz majd farkasszemet a Kalenicsenko, Pichler (ukrán, osztrák) duóval.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában