tenisz

2019.09.03. 20:20

Kibrusztolt magyar siker

Megkezdődtek a főtáblás küzdelmek a 2019-es Székesfehérvár Openen, a 15 ezer dollár összdíjazású salakos tenisztornán kedden egyéniben egyedüli magyarként pályára lépő Vörös Máté szetthátrányból fordítva vívta ki a továbbjutást.

Krebsz András

Vörös Máté alaposan megküzdött a továbbjutásért Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A szabadkártyával induló Vörös Petr Nouza elleni összecsapása nem kezdődött túl fényesen, a cseh játékos rögtön elvette a magyar adogatását. A 19 esztendős Vörös nem tudott visszakapaszkodni, Nouza pedig 5-3 után fogadóként lezárta a szettet (3-6).

A második játszma magyar brékkel indult, ám a cseh azonnal egyenlített, majd két hosszabb gém következett, ahol mindenki hozta az adogatását (2-2). Ezután két sima játékot láthattunk, majd Vörösnek összejött a brék Nouza ellen (4-3). A magyar hozta adogatását, és fogadóként rögtön kihasználta az első szettlabdáját (6-3).

A döntő játszma elején Vörös Máté bréklabdát hárítva hozta adogatójátékát, majd két love game következett (2-1). A cseh nehezen, Vörös könnyebben hozta adogatását, majd a magyar fogadóként is összehozott egy love game-et, a brékelőny azonban hamar elillant (4-3). Nouza egalizált, majd egyikük keze sem remegett meg, jöhetett a tie-break (6-6). A kiélezett csatát a magyar bírta jobban, a rövidítés (7-5) Vörösé lett, aki csaknem két és fél óra játékot követően, 3-6, 6-3, 7-6-os eredménnyel lépett a nyolcaddöntőbe.

Vörös Máté alaposan megküzdött a továbbjutásért
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A játéknap meglepetése, hogy a 2. helyen kiemelt argentin Casanova az orosz Kivattsev ellen veszített (5-7, 1-6) csakúgy, mint a 6. helyen kiemelt honfitársa, Ugo Carabelli, akinek a horvát Adjukovic jelentette a végállomást (6-3, 7-6). A 4. helyen rangsorolt francia Perchicot is búcsúzott, őt a cseh Vrbensky állította meg (7-5, 6-7, 6-1).

Túlélte az első fordulót viszont a hetedikként kiemelt, szintén argentin Olivieri, aki könnyedén lépett túl (6-2, 6-4) az amerikai Maksimon. A legjobb 16-ba jutott még az ukrán Kalenicsenko, a szlovák Liska és a horvát Kalender is.

Párosban a magyarok közül a Borsos–Nagy duó legyőzte a Piros–Szintai kettőst. A Vörös–Kéki páros nem jutott a következő fordulóba, míg a Madarász–Marozsán csapat továbblépett.

Szerdán a Bregyóban hét magyar, többek között a Valkusz Máté, Borsos Gábor és Piros Zsombor alkotta trió egyesben is pályára lép.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában