Az első döntetlen

2019.09.01. 19:25

Kiegyenlített, eseménydús meccset vívott a PAFC

Az OTP Bank Liga 5. fordulójában először találkozott egymással az élvonalban a ZTE FC és a Puskás Akadémia FC labdarúgócsapata. A felek nem bírtak egymással, igazságos pontosztozkodás született.

Káldor András

David Vanecek (balra) első gólját szerezte a magyar NB I-ben, 1 pontot ért a találat F.: Umberto Pezzetta

Több szempontból is pikánsnak ígérkezett a találkozó, egyrészt a két csapat korábban még sohasem játszott egymással az NB I-ben, másrészt pedig a Magyar Kupa 2017/18-as kiírásában hazai pályán múlta felül ellenfelét a Zete az egyenes kieséses szakaszban, az odavágón nyertek 1-0-ra Vernes Richárd találatával. Ezenkívül három olyan labdarúgó is szerepelt a vendéglátók keretében, akik viselhették a felcsútiak mezét. Radó András nyáron, Hudák Martin két éve igazolt Egerszegre, Kocsis Gergő a 2015/16-os idényben erősítette a PAFC-ot. Amúgy kereken hét éve rendeztek Zalaegerszegen NB I-es mérkőzést, nem véletlen, hogy szép számú közönség gyűlt össze a lelátón. Az első negyedórában túlságosan sok minden nem történt, ismerkedtek egymással a csapatok. Aztán felgyorsultak az események, az első valamirevaló lehetőség a vendégek előtt adódott, a 25. percben Urblík József 30 méteres próbálkozását tornászta ki Demjén Norbert. Majd a 28. percben a tavaly még a MOL Fehérvárban játszó Tamás Krisztián bal oldali beadása után Bedi Bence fejesét ütötte ki bravúrral Hegedüs Lajos.

David Vanecek (balra) első gólját szerezte a magyar NB I-ben, 1 pontot ért a találat F.: Umberto Pezzetta

A 31. percben egy lesgyanús szituáció után betalált a hazai együttes. Radó remek beadást kapott Barczi Dávidtól, majd középen egyből kapura lőtte a labdát, mely a jobb alsó sarokban kötött ki, Igaz, elsőre nem fújta le Bogár Gergő játékvezető, de aztán korrigálta döntését, és visszavonta a gólt. A 36. percben Ezekiel Henty beadását követően Sós Bence passzolt a jó ütemben, középen érkező David Vaneceknek, aki egyből kapura bombázott, lökete a jobb alsó sarokban kötött ki, 0-1. Nem lehetett tartós azonban a felcsútiak öröme, mert a 42. percben Yoell Van Nieff rúgta fel Radót a 16-oson belül, 11- es. A büntetőt a sértett a bal alsó sarokba lőtte, 1-1. A szünet után lényegében két csere adott okot arra, hogy a szurkolók felkapják a fejüket, hazai oldalon a 30 esztendős 26-szoros válogatott Stieber Zoltán debütált az NB I-ben, míg a Puskás Akadémián nevelkedő, és a héten a Hajduk Splitből kölcsönbe érkező, szintén válogatott Gyurcsó Ádám váltotta Hentyt. Más kérdés, hogy Stieber beállásával élénkebb lett a ZTE támadójátéka, és az 58. percben újból lesről vette be Hegedűs kapuját Radó, 12 méteres lövése akadt be, de ezt sem adta meg Bogár játékvezető. Ugyancsak közel jártak a vendéglátók a gólhoz a 69. percben, amikor a fehérvári Főnix-Gold FC nevelése, később a MOL Fehérvárban is bemutatkozó Bolla Bendegúz tört be a jobb oldalon Nikola Mitrovics – szintén játszott a Vidiben 2011 és 2013 között – labdájával a kapu előterébe, majd kevéssel fölé lőtt. A hajrában a Puskás Akadémia próbálkozott ugyan, ám nem találtak fogást a ZTE védelmén, így először végzett döntetlenre mindkét csapat az idei szezonban. – A játékkal elégedett voltam, de az eredménnyel nem. Győzni jöttünk, és ez nem sikerült – értékelt Hornyák Zsolt a PAFC mestere a lefújás után.

JEGYZŐKÖNYV

Zalaegerszegi TE–Puskás Akadémia FC 1-1 (1-1)

Zalaegerszeg, 4858 néző. Vezette: Bogár Gergő (Georgiou, Szécsényi)

ZTE: Demjén P. – Bolla, Lesjak, Devecseri, Tamás K. – Kocsis G. –

Barczi, Bedi, Mitrovics (Hudák, 94.), Radó A. (Bobál G., 81.) – Ikoba

(Stieber, 52.). Vezetőedző: Dobos Barna

PAFC: Hegedüs L. – Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Nagy Zs. – van Nieff,

Urblík – Henty (Gyurcsó, 55.), Knezevic, Sós (Kiss T., 84.) – Vanecek

(Mebrahtu, 71.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Gól: Radó A. (43. – 11-esből), ill. Vanecek (36.)

Sárga lap: Lesjak (47.), ill. Knezevic (33.), Szolnoki (74.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában