Folytatása is lehet az online versenynek

2020.05.11. 20:26

A daganattal élő gyerekekért futottak

A járvány miatt nem a futópályán vagy az arra kijelölt városrészekben, hanem online térben mozoghattak a sport szerelmesei a hétvégén, akik részvételükkel a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat munkáját segíthették.

Kecskés Zoltán

Otthonról is sokat tehetnek a mozogni vágyók Fotó: szervezők

Sok ezer futó számára szomorú ez a tavasz, hiszen elmaradnak azok a szuperfutóversenyek, amelyekre már talán hónapok óta készültek. Így sajnos nehéz helyzetbe kerültek azok az alapítványok is, amelyek ezeken a nagyszabású sporteseményeken jelentős támogatásokat tudtak gyűjteni a működésükhöz, karitatív céljaikhoz. A Gyermekgyógyítók csapata ezért a hétvégén virtuális futóversenyt szer­vezett!

Otthonról is sokat tehetnek a mozogni vágyók
Fotó: szervezők

– Az első virtuális futóverseny beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Minden résztvevő szépen helytállt, és a legkülönbözőbb kreatív megoldásokkal rukkoltak elő: erkélyen, kertben, futópadon vagy éppen a környéken futották le a tetszőleges távot. Voltak olyan jelentkezők is, akik helyben kocogtak, sőt akadt olyan, aki a lakásában több kilométert futott fel-alá. A jelentkezőknek a szervezők névre szóló rajtszámmal kedveskedtek, amit a legtöbben ki is nyomtattak, és abban sportoltak, pózoltak. Az erről készült képeket vagy videókat pedig az esemény közösségi oldalán tették közzé. A hétvégén mindenki nagykövet lehetett az ismerősei körében, sokat téve a daganatos gyerekekért – nyilatkozta Táboriné Soós Krisztina, az egyik főszervező. Hozzátette, történelmet írtak ezzel az eseménnyel, amelyet hagyomány­teremtőnek szántak.

Hangsúlyozta, hogy a Gyer­mekgyógyítókkal együtt nagyon örülnek annak, hogy sikerült megmozgatniuk az emberek fantáziáját, és közel 250-en csatlakoztak az ország minden részéről a kezdeményezéshez. Az adomány nagyságáról a későbbiekben tud beszélni. Beszélgetésünk végén megjegyezte, hogy már gondolkoznak az esetleges foly­tatáson is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában