Négynapos torna

2020.06.05. 17:50

Fehérvár Kupa: A legjobb magyar teniszezők érkeznek a megyeszékhelyre

A Kiskút Tenisz Klub lesz a házigazdája a leállás utáni első, hivatalosan a Magyar Tenisz Szövetség égisze alatt megrendezésre kerülő négynapos Fehérvár Kupának, amelyen szinte a teljes magyar élvonal versenyzőinek szurkolhatnak a sportág szerelmesei.

Káldor András

Presztízscsatákra van kilátás a Fehérvár Kupán

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A hazai teniszélet hivatalosan Székesfehérváron vehet újra lendületet: a járványhelyzet miatti leállást követően 128 versenyző adta le a nevezését.

A magyar élmezőny krémje, a női, férfi első és másod­osztályú versenyzők érkeznek a Kiskút Tenisz Klub bázisára, ahol március 15-én rendeztek utoljára tornát. A torna délelőtt 8.30 kor kezdődik, de a hétvégén 19 órakor is rendeznek összecsapásokat. Hétfőn a negyeddöntőket, kedden pedig az elsőosztályú finálékat tartják.

– Végre egy esemény, amikor nem a koronavírus kapcsán beszélgetünk! – mondta Cser-Palkovics András polgármester. Hosszú idő után végre egy olyan sajtótájékoztatóra gyűltek össze az érintettek, amikor egy rangos verseny volt a találkozó témája.

– Régóta vártunk már arra, hogy jeles és magas színvonalú sporteseményt rendezzen a város. Komoly mezőny gyűlt össze a férfi és a női szakágban is, igazi teniszt lehet majd látni. Rengetegen szeretik a sportágat, és mindig nagy élmény, ha nemcsak televízióban, hanem élőben tekinthetünk meg, a teniszt magas szinten űző játékosokat. Remek lehetőség ez a gyerekeknek is, hogy testközelből lássák kedvenceiket – tette hozzá a polgármester.

Juhász Gábor a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára hangsúlyozta, semmi sem véletlen, így az sem, hogy itt, Székesfehérváron debütál egy hihetetlen nehéz időszak után a sportág.

Presztízscsatákra van kilátás a Fehérvár Kupán
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Minden sportoló nagyon ki van éhezve, hogy megmérettesse magát, hiszen ilyen problémával még nem álltunk szemben. Történelmi az esemény, mivel az elmúlt évtizedekben nem rendeztek egy időben és egy helyszínen ekkora létszámú megmérettetést. Biztos vagyok abban, hogy meccsről meccsre jobb összecsapásokat láthatunk majd.

Viszló Csaba az otthont adó klub elnöke úgy fogalmazott, hogy talán az elmúlt harminc-negyven évben ekkora nagyságú és ilyen erősségű mezőny még nem jött össze sehol az országban!

– Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy mi kaptuk a rendezés jogát. A szövetség engedélyével a kinti és benti pályákon is folynak majd a mérkőzések, az összecsapások. Összesen tizenegy pályán pattoghat majd a labda.

Galambos Gábor verseny­igazgató hasonlóan vélekedett, mint Viszló Csaba.

– Ekkora mezőny egy magyar bajnokságon sem szokott összejönni. A férfiaknál Fucsovics Mártonon és Balázs Attilán, vagyis a két TOP 100-as teniszezőnkön kívül szinte mindenki itt lesz, így Marozsán Fábián is – emelte ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában