Labdarúgás

2020.06.25. 19:58

Kezükbe vették a sorsukat a felcsútiak

A Mezőkövesd botlásával a Puskás Akadémia értékes pontot szerzett a Kisvárda otthonában, feljött a harmadik pozícióba a tabellán.

Kecskés Zoltán

Tóth Balázs bravúrokkal járult hozzá a pontszerzéshez

Fotó: PAFC

Meglehetősen feszült, sok szabálytalansággal tűzdelt mérkőzést hozott a Kisvárda – Puskás Akadémia összecsapás, melynek végjátéka nem is alakulhatott volna drámaibban.

A 83. percben a csereként beálló Sassá már két perccel később megszerezte a vezetést a hazaiaknak, miután egy előre ívelésnél történt kavarodást kihasználva elé került a labda, és ballal a léc alá lőtt. A találat a biztos bent maradást jelenthette volna a „várkerti vitézeknek”, ám a hideg zuhanyt követően megrázta magát a Váli-völgyi csapat, és mindent megtettek, hogy betaláljanak. Így is lett. A filmbe illő jelenet végén, az utolsó utáni másodpercekben érkezett is a védő, Thomas Meissner, és egy bal oldali szabadrúgást követően kiegyenlített, 1-1-re alakítva ezzel a végeredményt. Ennek okán Szabolcsban tovább izgulhatnak a bent maradás miatt, a Puskás pedig nagyon közel került az áhított bronzérem megszerzéséhez.

A felcsútiak kapusa, Tóth Balázs, aki egyértelműen csapata legjobbja volt a szerda esti mérkőzésen, ismét számos bravúrral tartotta meccsben csapatát, hozzásegítve a pontszerzéshez. Ráadásul az 53. percben, javítva saját hibáját, (tizenegyest érően jött ki a kapujából! – a szerk.) hárította a hazai támadó, Viana büntetőjét.

Tóth Balázs bravúrokkal járult hozzá a pontszerzéshez

– Nagyon kemény összecsapás volt. Igazából a három pontért jöttünk, de sajnos nem úgy játszottunk, ahogy elterveztük – kezdte nyilatkozatát a hálóőr. – El kell ismerni, hogy veszélytelenek voltunk az ellenfél kapujára, de hál’ Istennek ki tudtunk belőle hozni egy pontot, miközben a Mezőkövesd bukott, így a saját kezünkbe vettük a sorsunkat – tette hozzá. Tóth Balázs hangsúlyozta, a találkozón elég fáradtnak érezte a csapatot, ezért minden bizonnyal a hangsúlyt a következő napokban a regeneráció kapja majd, hiszen már csak egy utolsó lépést kell megtenniük a Honvéd ellen, hogy megszerezzék a harmadik helyet. Ráadásul mindezt hazai pályán érhetik el. Mint mondta, szeretnének szépen búcsúzni a szezontól: „Nyernünk kell szombaton, és mindenki mehet pihenni!”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában