Kiskút Tenisz Klub

2020.06.09. 19:13

Papírforma eredmény született a férfiaknál a Fehérvár Kupán

Az első helyen kiemelt Marozsán Fábiánt, aki a közelmúltban, párosban Fucsovics Mártont is legyőzte, a keddi fináléban sem lehetett megállítani.

Kecskés Zoltán

Aranyat értek Marozsán ütései Fotó: Nagy Norbert / FMH

Izgalmas aranycsatára volt kilátás a Kiskút Tenisz Klubban a Fehérvár Kupa férfi döntőjében. A fináléig vezető úton mindkét játékos magabiztosan menetelt, ráadásul nagyon jól ismerik egymást, többször edzettek már együtt. Ennek okán kettejük összecsapása igazi csemegének ígérkezett, ami a mérkőzés egy részében ki is rajzolódott: hol egyikük, hol másikuk kerekedett felül, de összességében Marozsán Fábián akarata érvényesült.

A döntő első játékát még Makk Péter nyerte, ami érezhetően nem volt ínyére Maro­zsánnak, aki megrázva magát nem adott több esélyt ellenfelének. Az első szettet így magabiztosan 6:1-re hozta. A második játszma már egy sokkal kiegyenlítettebb küzdelmet hozott. Ismét Makk kezdett jobban és négy game után már 3:1-re vezetett, ám végig benne volt a levegőben, hogy ezt az első helyen kiemelt Maro­zsán nem fogja csak úgy annyiban hagyni. Egy kis frissítő után visszavágott, jó ritmusú játékot bemutatva egyenlített, majd fordított, és 5:3-ra el is lépett. Makk Péter ezután már csak egy game-et tudott hozni, Így Marozsán Fábián 6:1, 6:4-gyel nyerte a Fehérvár Kupát!

Aranyat értek Marozsán ütései Fotó: Nagy Norbert / FMH

A boldog győztes szerint a taktika, illetve a pillanatnyi mentális állapot döntött.

– Egy nagyon élvezetes mérkőzés volt. Amikor ennyire ismerjük egymást, akkor a stratégia és a koncentráció nagyon fontos. Talán ma egy picit jobb napot fogtam ki, mint Peti, ráadásul a szerencse is mellettem volt, főleg az első szettben. A második játék kifejezetten izgalmasan alakult, de a stabil játékomnak köszönhetően sikerült a magam javára billenteni a mérleg nyelvét – értékelte a döntőt a világranglista 523. helyezettje, aki hozzátette, hogy formája is elégedettséggel tölti el és a kimaradt versenyidőszak sem látszik meg a rajta. Végül kiemelte, örült, hogy egy ilyen színvonalas négynapos tornán indulhatott Székesfehérváron, ahol egy rangos mezőnyben sikerült megmérettetnie magát.

 

A négynapos eseményen egyébként 128 játékos indult. A férfiaknál tehát Marozsán Fábián, míg a nőknél Szabanin Natália emelhette magasba a Fehérvár Kupát. Külön érdekesség, hogy az eredmények követéséről és közléséről egy fehérvári találmány, a SmarTenniScoring gondoskodott, amely az eredmények mellett a labda sebességét is mérte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában