A Slovan és a DAC is itt játszana?

2020.06.07. 20:34

Világi Oszkár nem tett le a határokon átívelő ligáról, a Slovan menekülne

Az nb1.hu internetes portál figyelt fel a sport.sk cikkére, melyben a Slovan Bratislava tulajdonosa arról beszél, hogy a csapatát inkább a magyar bajnokságban szerepeltetné, mintsem a nézők nélküli szlovák ligában.

Ferencz Balázs

A dunaszerdahelyi szurkolók egészen biztosan megdobnák a hazai átlagnézőszámot Fotó: apalyaszelerol.com

Fotó: Farkas Zsolt

Ivan Kmotrík kijelentése azért is igen meglepő, mert a Slovan Bratislava köztudottan nem táplál baráti viszonyt a magyarokkal, s ez igaz visszafelé is. Mégis, a pozsonyi gárda tulaja szerint pusztító hatása lehet a szlovák labdarúgásra nézve a koronavírus-járvány miatt hozott szigorú intézkedéseknek. Június 10-től 500 főig, július 1-től év végéig pedig 1000 főig engedélyezik a mérkőzésekre kilátogató drukkerek létszámát Szlovákiában, ami Kmotrík vélekedése szerint a színvonal zuhanását és több klub megszűnését eredményezheti. Szlovákiában már most is több egyesület anyagi gondokkal küzd, lévén északi szomszédainknál tisztán gazdasági elvek mentén működnek a futballklubok. A Slovan tulajdonosa határozottan kijelentette, hogy csapata egyáltalán nem akar részt venni egy félig profi bajnokságban.

A dunaszerdahelyi szurkolók egészen biztosan megdobnák a hazai
átlagnézőszámot Fotó: apalyaszelerol.com

Kmotrík szerint szükségük lenne a versenyhelyzetre, de erre Szlovákiában jelenleg nincs esély, mint ahogy színvonalas meccsekre sincs. Szerinte olyan alternatíva után kellene nézniük, ahol felelősségteljesen cselekednek, mint Csehországban és Magyarországon, ahol a nézők és a támogatók is érdeklődnek a labdarúgás iránt, arról nem beszélve, hogy az állam is támogatja a sportágat. Kmotrík a Dunaszerdahely és a Nagyszombat (Trnava) csapatát is említette, akik átlépnének, valamint egy negyedik gárdával kiegészülve „csomagban” költöznének, s emelnék tovább a magyar bajnokság színvonalát. Amennyiben a szlovák járványügyi hatóság enged a csapatok kérésének és több nézőt engedne a meccsekre, a Slovan és a közép-európai bajnokság létrehozását továbbra is sürgető DAC is maradna. Egyébként sem lenne egyszerű a szlovákiai csapatok költözése: új jogszabályokat, új bajnoki kiírást kell kreálni, szükséges egyrészt a fogadó, másrészt a szlovák szövetség, valamint az UEFA hozzájárulása is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában