A tokiói kvótára hajtó Alekszejev győzött

2020.07.22. 22:05

Zárultak a felmérők a pentatlonistáknál

Nemcsak a felnőtteknél, az utánpótlásban is lezárultak a nyári felmérő tesztversenyek az öttusázóknál.

Horog László

Alekszejev Tamara érte el a legjobb időt a felmérőn

Fotó: Horog László

Három viadalt bonyolított le a lézerlövészetes futásban a fővárosi és a vidéki egyesületek számára a hazai szövetség, a MÖSZ felügyelete mellett, a pandémia miatt öttusa-, illetve egyelőre három- és négytusaversenyeket sem rendezhetnek. Az Alba Volán SC Börgöndi úti telepén tartott utolsó erőpróbán a felnőtt és junior férfiak mezőnyében Harangozó Bence diadalmaskodott, megelőzve három klubtársát, Salga Gergőt, Katona Bálintot és Katona Bencét.

A hölgyeknél az Alba ÖSE versenyzője, Alekszejev Tamara futott és célzott legjobban, 12.46.55-ös idővel nyert, Ormándi Rebeka (13.05.62), a krónikus sérülése után a közelmúltban visszatérő Kalincsák Eszter (14.45.03) és Csizmazia Rita (14.56.04) előtt. A 17 éven aluli fiúknál – ők egy körrel kevesebbet futottak, és csak háromszor álltak lőállásba – a volános Csák Milán győzött (9.11.72), megelőzve Kolonics Dánielt (9.17.48) és Kőszegi Kristófot (9.46.31), a lányoknál ebben a korosztályban Walthier Laura bizonyult a legjobbnak, a gyengébb nem képviselői közül egyedül ő ért be tíz perc alatt, 9.53.60-as idővel győzedelmeskedett. Az U15-ös korosztályban Takács Attila volt a leggyorsabb, mögötte Gyuricsek Gergő, Wilhelm Botond és Horváth Roland érkezett. Az U14-es fiúknál Mészáros Marcell nyert, a lányoknál Kőszegi Kamilla.

Alekszejev Tamara érte el a legjobb időt a felmérőn
Fotó: Horog László

A 13 éven aluliaknál Bárány Bence győzött Kiss Tibor előtt, a lányoknál Pusztai Nóra lőtt a legpontosabban és kapkodta a leggyorsabban lábait. A 12 éven aluli fiúknál Mosonyi Nándor volt a legügyesebb, mögötte Varga Ábel és Neubauer Milán következett, a lányoknál Laki Boglárka, Varga Lilien és Gyovai Eszter következett. A legfiatalabbaknál, az U10-11-es korosztályban Rakk Bendegúz győzött Kiszeli János előtt, érdekesség, hogy a dobogó harmadik fokára ketten is felállhattak, ugyanis Kiss Ádám és Wilhelm Kenéz egyaránt 4.27.46-os idővel ért célba. A lányoknál Wéber Kató magabiztosan nyert, Csák Laura lett a második.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában