HSMA

2020.08.03. 13:36

Dávodon is a Fejér megyeiek voltak a legerősebb titánok

Augusztus elsején Dávodon rendezték meg a HSMA Crossover Páros OB-t, mely során öt kétfős csapat mérte össze erejét hét izgalmas versenyszámban.

Elekes Gergő

A körből kitolás során szinte mindenki összecsapott mindenkivel

Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Az eseményt, melyre az ország különböző pontjairól érkeztek a titánok, ezúttal is gyönyörű környezetben rendezték meg, és mivel ezúttal az időjárás is kegyes volt a szervezőkhöz, az erősembereknek nem csak a feladatok elvégzése miatt gyöngyöződött izzadtság homlokukon.

A körből kitolás során szinte mindenki összecsapott mindenkivel
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

Az első leküzdendő próba során minden csapat egyik tagjának egy 210 kg-os szánt kellett kötéllel hátrafelé húznia, míg másikuknak egy 310 kg-os példányt, hámmal. Ezt követte a 110 kg-os koffercipelés, majd a 280 kg-os láncos lengő, ezeket egymást váltva küzdötték le a csapattagok, a feladat végén közös időeredménnyel. A lökéses feladatoknak ezúttal sem voltak híján a nézők, hiszen mind a 7,3 kg-os Braemer kőlökés, mind a 48 kg-os sziklalökés is része volt a versenynek a záró feladat, azaz a körből kitolás előtt.

Vass István az ezüst mellett országos rekordot is felállított
Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A nap végén Fejér megyei sikereknek örülhettünk, hiszen 27 ponttal diadalmaskodott a székesfehérvári Mounier Stephane és a tatabányai Kiss Tibor párosa, akiket második helyen szintén megyénk fiai, Vass István és Kovács Ferenc követtek 23 ponttal. Külön meg kell jegyezni, hogy Vass István a szépen csillogó ezüstérem mellett országos csúcsot is felállított 4 méter 15 centis dobásával a kétkezes sziklalökés során.

Fotó: Premium Media & Sport Management Zrt.

A dobogó legalsó fokára 19 ponttal a Franyó Róbert – Jancsovics Tivadar páros léphetett fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában