2017 decembere óta az első tétmérkőzését játszotta

2020.08.17. 18:59

Géresi Krisztián ismét pályára lépett

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 4. fordulójában a MOL Fehérvár második csapata a hajrában veszített két pontot.

Krebsz András

A 17 éves Horváth Barnabás (elöl) jól mozgott, de nem örülhetett győzelemnek

Fotó: molfehervarfc.hu

MOL Fehérvár FC II–BKV Előre 1-1 (1-0)

MOL Aréna Sóstó, 150 néző, vezette: Katona Balázs.

Fehérvár II: Kovács D. – Kojnok, Vágó, Tóth A., Illés – Horváth B. (Kövesdi, 83.), Dinnyés – Papp M., Hajdinger, Géresi (Major E., a szünetben) – Molnár M. (Rónaszéki, a szünetben). Vezetőedző: Toldi Gábor.

BKV: Czuczi – Kiss D., Girán, Ferkó, Szabó M. (Szabó B., 83.) – Pokó, Tóth Sz. (Miknyóczki, 76.) – Szegő, Csanálosi, Ihos (Dinka, 57.) – Wágner. Vezetőedző: Menczeles István.

Gól: Hajdinger (15.) ill. Kiss D. (88.)

Több mint két és fél év kihagyás után először ölthette magára a piros-kék szerelést tétmérkőzésen az élvonalban már 2015. november 28-án bemutatkozó Géresi Krisztián.

A régi Sóstói Stadion utolsó gólját szerző 26 esztendős fehérvári szélső egy-két pontatlan átadása ellenére minden mozdulatán látszott, hogy kiemelkedik a mezőnyből. A mérkőzést a kezdő sípszó óta domináló hazaiak vezető gólját azonban nem a nagy visszatérő, hanem az első felnőtt találatát jegyző Hajdinger Raul szerezte meg: a bal szélen felfutó Illés Richárd pontos beadása után a fiatal támadó a levegőbe emelkedve, közelről a kapus mozgásával ellentétes sarokba belsőzött, 1-0. A nyári felkészülést az NB I-es csapattal kezdő Géresit a szünetben Major Ernő váltotta, Molnár helyére pedig Rónaszékit küldte be Toldi Gábor. A második játékrészre egy sokkal kezdeményezőbb BKV futott ki, ennek ellenére kis híján növelte előnyét a vendéglátó.

A 17 éves Horváth Barnabás (elöl) jól mozgott, de nem örülhetett győzelemnek
Fotó: molfehervarfc.hu

Az első két bajnokiján eredményes Papp Marcell ugratta ki Majort, aki azonban nem tudta átemelni a játékszert a kétségbeesetten kivetődő Czuczi fölött. Nem sokkal később Kovács Dániel még nagyobb bravúrt mutatott be, a fehérvári hálóőr Kiss Dávid takarásból eleresztett tekerését piszkálta ki a hosszú felső elől. A 72. percben az addig nem sok vizet zavaró Wágner került óriási ziccerbe, a hazaiak kapusa ezúttal lábbal hárított. A lefújás előtt nem sokkal aztán már Kovács sem segíthetett: Csanálosi remekül tekert középre, Kiss pedig 5 méterről a hálóba továbbított, 1-1. Az egyenlítést követően újra a piros-kékeknek lett sürgősebb, ám a Toldi-legénység újabb találatot már nem tudott szerezni. Közvetlenül a hármas sípszó után a BKV tizenhatosának előterében tömegjelenet alakult ki, az esetet Vágó Gábor és Girán Máté is sárga lappal megúszta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában