régóta várták

2020.08.13. 18:51

Hosszú idő után lépnek pályára a Fejér megye I. osztályú labdarúgó-bajnokságában

Az 1. for­duló­ra készülődnek a csa­patok Fejér megye I. osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosítások vendéglátó csapatainak vezetőit, trénereit kértük egy kis esélylatolgatásra. Szokás szerint idény elején több kérdést tettünk fel a szakembereknek.

Káldor András

A csonka szezont hatodikként záró Lajoskomárom együttese (sárga) Sárbogárdon kezdi az idényt Fotó: Kricskovics Antal

– Hogyan sikerült a felkészülés?

– Milyen változások voltak a keretben?

– Milyen tervekkel vágnak neki a bajnokságnak?

– Mit vár a hétvégi meccs­től?

2020. augusztus 15., 17.00

Sárbogárd SE–Lajoskomáromi SE

Pajor László, a Sárbogárd SE szakmai igazgatója: – Jól sikerült a felkészülésünk, hat edzőmérkőzésünk volt. Nagyjából visszakaptuk ezeken a találkozókon, amit várunk a társaságtól. Természetesen tudunk még javítani a játékon, de meg vagyok elégedve az edzésmunkával, pozitívan várom a rajtot. A kényszerű szünetet követően vegyes volt a játékosok állapota, ennek a kihagyásnak se fizikai, se mentális problémát nem szabad okoznia a bajnokság kezdetekor, mi biztosan nem fogunk semmilyen módon hivatkozni a múltban történtekre. Látványos változások voltak a keretben, több játékosunk eligazolt, az egyesület szeretne más irányú koncepcióban dolgozni a folytatásban. Próbálunk többet építeni a saját nevelésű, helyi fiatalokra. Távozott Matócza Dániel, Gulyás-Kovács Géza, Laták Bertold, Bezerédi Ádám és Majláth Henrik. Vajtáról visszaigazoltuk Lajtos Andrást, aki régebben meghatározó játékosunk volt, az ifiből felhúztuk Vagyóczki Patrikot és Horváth Zsombort, hozzánk szerződött még Magda Máté, és visszatért Mayer Dávid. Hasonló tervekkel indulunk neki a szezonnak, mint tavaly, az első öt között szeretnénk végezni, a Magyar Kupában a főtáblát céloztuk meg. Nem vár ránk könnyű mérkőzés a Lajoskomárom ellen, ismerem őket, képzett, masszív együttes, melynek viszont tisztában vagyok a gyengéivel. Nem lehet más célunk, mint hogy itthon tartsuk a három pontot.

Sárosd Kronos Sport–Martonvásár SK

Arany Tibor, a Sárosd Kronos Sport vezetőedzője: – A felkészülést a körülményekhez igazodva elvégeztük, a nyári nyaralós-szabadságos időszakhoz képest jó alapozáson vagyunk túl. Azért látszott, hogy az elmúlt fél évben az érdemleges munka kimaradt, biztos vagyok abban, az elkövetkezendő fél év rámegy arra, hogy visszatérjünk abba az állapotba, ami a megszokott. Télen négy játékost igazoltunk: Húshegyi Csaba, Takács Márió, Szalai Pál, valamint Szabó Ervin érkezett, míg Somogyi Szabolcs visszatért sérüléséből. Annyi változás volt még, hogy Handl Szabolcs visszavonult, és Killer Máté visszajött Iváncsáról. A vezetőségnek vannak tervei a dobogót illetően, mindenképpen az a cél, hogy egy jó közösséget alakítsunk ki, és ennek eredménye lehet majd a jobb szereplés. A felkészülési mérkőzések alapján úgy látom, hogy a csapat azt a játékot játssza, amit szeretnék látni. Az utolsó három mérkőzésen a helyzetkihasználással voltak problémák, amennyiben rátalálunk a gólra, akkor nyugodt játékkal mindenképpen megszerezhetjük a győzelmet a Martonvásár ellen.

A csonka szezont hatodikként záró Lajoskomárom együttese (sárga) Sárbogárdon kezdi az idényt Fotó: Kricskovics Antal

2020. augusztus 16., 17.00

Tó-Vill Kápolnásnyék–Bodajk SE

Höltzl Richárd, a Tó-Vill Kápolnásnyék vezetőedzője: – Eredményes volt a felkészülésünk, sok edzőmérkőzés mellett nem panaszkodhatok, mindenki komolyan vette az alapozást. Ez bizakodásra adhat okot, remélem, hogy azokat az elemeket, amelyeket gyakoroltunk, viszontlátjuk a mérkőzéseken. Hat edzőmeccset szerveztünk, ebből sajnos egyet a Várpalota visszamondott. Három győzelem mellett két döntetlent játszottunk, így pozitív a mérlegünk. Lényeges változás nem volt a keretünkben, egy kapust igazoltunk, Kalmár Adrián érkezett. Ő bemutatkozott az NB I-ben és az NB II-ben is, rutinos, 26 esztendős kapus, aki nagy segítségünkre lehet. Ismerkedünk a megyei I. osztállyal, de ettől függetlenül az első nyolc hely valamelyikét tűztük ki célul. Többször találkoztunk már a Bodajkkal, bízom abban, hogy fiatal csapatom meg tudja lepni a rutinos ellen­felünket, szeretnénk mindenképpen itthon tartani a három pontot.

Tordas FÉSZ ZRT–Ercsi Kinizsi SE

Korolovszky Gábor, a Tordas FÉSZ Zrt. vezetőedzője: – Viszonylag új csapattal kezdtük az idei felkészülést. Nem igazán nevezném ezt a néhány hetes munkát felkészülésnek, inkább arra volt jó ez az időszak, hogy a játékosok megismerjék egymást. A Magyar Kupában mindkét mérkőzésen sikeresen túlestünk, így van azért a lábakban meccs­terhelés. Nyilván befolyásolta a játékosok erőállapotát ez a hosszú szünet, de megyei labdarúgásról beszélünk, ahol nem edzenek heti hármat-négyet a csapatok. Friedrich Dávid távozását sajnáljuk, ő elment futsalozni Veszprémbe, kiesése érzékenyen érintette a csapatot. Hárman érkeztek Martonvásárról, de rajtuk kívül is jöttek páran. Meglátjuk majd, hogy mennyire fog ízleni nekik a megyei foci, a tordasi közeg. Nagyjából hasonló tervekkel vágunk neki a bajnokságnak, mint tavaly, közel járunk ahhoz, hogy főtáblára kerüljünk a Magyar Kupában. Mindig szeretnénk egy kicsit feljebb végezni, öt éve dolgozik együtt ez a stáb, minden évben lépegetünk előre, és a dobogó környékére várnánk a csapatot. Régi riválisunk érkezik, hazai pályán nem lehet más célunk, mint begyűjteni a három pontot. Nem lesz könnyű, mert jó csapat az Ercsi, és nekik is hasonló elvárásaik vannak magukkal szemben.

Főnix FC–Móri SE

Pavlik József, a Főnix FC vezetőedzője: – A koronavírus után egyből elkezdtünk dolgozni, szinte pihenő nélkül viszonylag elvégeztük azt, amit akartunk. Természetesen a játékosok erőállapota hagyott maga után némi kívánnivalót, nem vagyok abban biztos, hogy megyei szinten egy játékos kilencven percet végig tud majd játszani. Az ötödik év végére elértük azt, hogy a csapat kilencven százaléka saját nevelésű játékosból áll, szinte mindenki főnixes. Tizennégyen mentek el magasabb osztályba, ez számunkra nagyon jó visszajelzés. A tervünk ugyanaz, mint az előző évben. Szeretnénk játéklehetőséget adni a 16. évüket betöltött játékosainknak, az élmezőnyben végeznénk, ugyanúgy, mint az előző be nem fejezett szezonban. Minden meccs ugyanolyan, semmit nem jelent, hogy ezúttal a Mórral játszunk, vagy éppen a Martonvásárral. Otthon leszünk, nyerni szeretnénk.

Mányi TK–Kisláng

Pál Zoltán, a Mányi TK szakmai vezetője: – Új csapatot kellett építenünk, mostanra tudtuk kialakítani úgy a keretet, ahogy szerettük volna, bár sajnos két súlyos sérülés árnyékolta be a felkészülést. A tavalyi év egyik legjobb játékosa, Radovics Ádám térdszalagsérülést szenvedett, az ő hiánya nagy veszteség. Aki tudta volna helyettesíteni, Vass Márton, az ő leigazolása folyamatban volt, de az utolsó edzőmeccsen ő is megsérült a térdén, nagy valószínűséggel hosszabb időre ki fog esni. Három-négy meghatározó játékosunk nem tudta vállalni különböző elfoglaltságok miatt a megye egyet, ez nagy érvágás. Helyettük érkeztek a Pénzügy­őrből, Tatáról, valamint a Tordasból Szabó Balázs, aki már néhány éve játszott nálunk. Még van azért néhány hetünk, hogy próbáljuk egy-két játékossal megerősíteni a csapatot, hogy megfelelő erőt tudjunk képviselni ebben a pontvadászatban. Ez lesz az első évünk az osztályban, és meg szeretnénk ragadni. Kiegyensúlyozottabb lesz a megyei I. osztály, de ha fel tudjuk venni a ritmust, akkor nem hiszem, hogy problémánk lehet. Így aztán bízom abban, hogy a Kisláng ellen itthon tudjuk tartani a három pontot.

Ikarus-Maroshegy–DUFK SE

Borsányi István, az Ikarus-Maroshegy vezetőedzője: – Három hete kezdtük a munkát, ennek az időnek szerintem elégnek kell lenni. Úgy tűnik, hogy sikerült egy ütős kis keretet kialakítanunk, és kicsit fiatalabbak lettünk. Annak, hogy Matócza Dániel visszatért a csapathoz, örülünk, rutinos kapus, mindenképpen segítségünkre lehet. Amikor a téli felkészülés során elkezdtünk edzőmeccset játszani, nagyon egyben volt a társaság, de aztán közben elment Varga Ferenc és Kovács Dávid, keresni kellett a helyetteseiket. Kaszás Kornél érkezésével erősebbek lettünk, valamint az U16-os csapatból felhoztuk Patkós Ádámot, ő fokozatosan fogja majd szokni a megyei első osztály légkörét. A DUFK csapata igazi sötét ló előttünk, nem tudjuk, milyen játékerőt képviselnek. Jó kis hajtós meccset játszunk velük, a saját csapatomnak tudom az erejét, megpróbáljuk kihasználni a hazai pálya előnyét. Tudjuk, hogy egy jól védekező csapat vagyunk, és viszonylag gyorsan felérünk a kapu elé. Ezt kell kihasználunk, és érvényre juttatni. Leginkább az első nyolcban szeretnék benne lenni, de talán még az öt közé kerülés sem lehet merész álom részünkről.

Szabadnapos: Enying.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában