dominált és megvédte címét az UVSE ellen

2020.09.09. 22:14

A szakadékból értek a csúcsra a pólósok

Rosszul kezdődött a Dunaújváros számára a BENU Női Vízilabda Magyar Kupa döntője, azonban az első negyed után megrázta magát Mihók Attila együttese és 7-6-ra megfordította az UVSE elleni finálét.

Németh Krisztián

Óriási fordítással védte meg címét az Újváros

Fotó: Balogh László

Két kiemelkedő csapat fináléjában sok minden előfordulhat. A sors a DUE-Maarsk Graphics csapata szempontjából sokkoló forgatókönyvet választott az első negyedre, amikor három góllal elléptek a fővárosiak. Garda Krisztina ekkor is bízott benne, hogy harmadszor is magasba lendítheti csapatával a serleget, de nehéz pillanatokat élt meg:

– Bár hittem a győzelmünkben, a többiekhez képest én sokkal rosszabbul éltem meg ezt az időszakot. Meglehet, kellett ez a pofon ahhoz, hogy összeálljon a védelem és hogy ennyire tüzes legyen a csapat.

A tűz meghozta az eredményt, a fordulás után 4-4-nél új meccs kezdődött el.

– Nagy fordulatot hozott az első negyed utáni szünet megbeszélése – emlékeztet Mihók Attila vezetőedző. – Védekezést kellett váltanunk, kockáztatnunk kellett, kimentünk szoros emberfogásra. 3-0-nál ugranunk kellett a szakadékba.

Óriási fordítással védte meg címét az Újváros
Fotó: Balogh László

Zuhanásról szó sem volt, az elrugaszkodás olyan jól sikerült, hogy az ég felé lendült meg a csapat, amit a lányok akár szabad szemmel is láthattak, hiszen a sorozat történetében először szabadtéren rendezték a finálét, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. A fordulás után, bár szoros volt az állás, egyértelműen az Dunaújváros dominált és megvédte címét az UVSE ellen.

– Nagy volt az öröm, énekeltünk, táncoltunk – újságolja Garda. – Mindig meg kell ünnepelni a sikereket, mert nem tudhatjuk, mikor lesz a következő. Az egyik fiatal csapatunk a helyszínen nézte a mérkőzést. Remélem, hamarosan személyesen is meg tudjuk nekik is köszönni a buzdítást.

A siker után jöhet a jól megérdemelt pihenő, de ennek hosszúsága egyelőre kérdéses – tájékoztatott a vezetőedző.

– Az eredeti elképzelés szerint másfél hét pihenőt kap a csapat, tekintettel arra, hogy régóta folyamatosan edzésben vagyunk. Ugyanakkor elképzelhető, hogy a szövetség a bajnoki rajtot egy héttel előrehozza szeptember 20-ra. Ha ez így lesz, akkor a pihenő is rövidebb lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában