röplabda

2020.09.04. 22:04

Rangos tornával hangolódnak

Kétnapos férfi-röplabdatornát rendez a hétvégén a Jáky József Technikumban a MÁV Előre-BERICAP csapata, amely ezzel emlékezik a fehérvári röplabdázás néhai segítőjére, Horváth Károlyra.

Káldor András

Neukum Gábor (MÁV Előre, fehér) munkában a hálónál

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

2001-ben rendezte az első őszi felkészülési röplabdakupát a klub elődje Alba Line Kupa néven. A cég tulajdonosa, Horváth Károly volt az, aki segített újjáéleszteni Székesfehérváron a röplabdát, újra beindítani az utánpótlásképzést, támogatásával lett akkor a városnak ismét NB I-es röplabdacsapata. 1996-tól haláláig időt és pénzt nem sajnálva kiállt az egyesület mellett, és immár 20. alkalommal emlékeznek rá az egykori csapat tagjai és a jelen röplabdázói.

Szeptember 20-án 19 órától debütál vezetőedzőként Gelencsér Balázs a Loki kispadján a bajnoki idényben, együttese a budapesti Kistext pályáján szerepel az első fordulóban. A hazai bemutatkozásra azonban szeptember 27-én 16 óráig kell várni, amikor is a Sümegi RK-t fogadják a Jáky tornacsarnokában.

Neukum Gábor (MÁV Előre, fehér) munkában a hálónál
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Gelencsér Balázs addig is a hazai publikum előtt esik át a tűzkeresztségen ezen a tornán, melyre igazán rangos ellenfeleket hívott meg a klub vezetése. Fehérvárra látogat az NB I 1. helyén végző Pénzügyőr SE, a szlovák Extraligában 3. Spartak UJS Komárno, az NB I-ben 5. helyen záró DEAC, valamint az NB I-be feljutó Dág KSE együttese.

A torna lebonyolítása körmérkőzéses, tehát mindegyik csapat négy meccset játszik majd. Szombaton reggel 9.30-kor a MÁV Előre–Dág KSE találkozóval kezdődik a program, majd a Loki 12.30-kor a DEAC-cal mérkőzik. Másnap a kék-fehérek 11-kor a Pénzügyőr, 15.30-kor a Komarno gárdájával játszanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában