vízilabda

2020.11.12. 20:50

Szombaton jön a slágermérkőzés

A hétvégén folytatódik a női vízilabda-bajnokság élvonalának pontvadászata a hetedik fordulóval. Szombaton összesen öt mérkőzést rendeznek, a nap összecsapásának a Dunaújváros vendégjátéka ígérkezik az FTC ellen.

Kecskés Zoltán

Primász Ágnes szakosztályvezető parázs hangulatú összecsapásra számít, dunaújvárosi győzelemmel

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Hat meccs – hat győzelem Mihók Attila tanítványai neve mellett… A DFVE a BVSC-vel egyetemben 100 %-os, így kézen fogva vezetik a tabellát a zuglóiakkal. Kétségtelenül tökéletes rajt a bajnokság elején, azonban az igazi erőpróba csak most következik az Újvárosnak. Néhány héttel ezelőtt ugyan összecsaptak a bajnoki címvédő UVSE-vel, de az igazi rangadó elmaradt a koronavírus által megtizedelt újpestiek ellen. Reméljük, a szombaton este 19.30-kor kezdődő összecsapáson – amit egyébként az M4 Sport élőben közvetít –, mindkét csapat a lehető legerősebb kerettel tud majd kiállni.

Ebben bízik Primász Ágnes „Hamu”, a DFVE szakosztályvezetője is, aki jó néhány derbit átélhetett már a medencében profi pályafutása során, így pontosan tudja, mi kell a sikerhez: szív és koncentráció a két legfontosabb hozzávaló. Véleménye szerint az lesz a kulcs, hogy melyik együttes hibázik kevesebbet, az ehhez hasonló kiélezett összecsapásokon ugyanis ez dönti el a három pont sorsát.

– A héten minden idegszálunkkal erre a találkozóra készültünk, ennek jegyében teltek az edzések, a taktikai megbeszélések, nagyon kíváncsian várom a szombatot. Sajnálatos módon az első rangadónk elmaradt idén az UVSE felnőtt csapata ellen, most remélhetőleg semmi sem szól majd közbe, és egy igazi derbi vár ránk. Ráadásul tv-s meccsen bizonyíthatunk a szurkolóinknak, akik sajnos a szigorítások miatt nem lehetnek velünk a helyszínen, de a képernyők előtt bizonyára szorítanak a sikerünkért.

Primász Ágnes szakosztályvezető parázs hangulatú összecsapásra számít, dunaújvárosi győzelemmel
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A szakvezető elmondta, hogy a jelenlegi helyzet minden csapatnak rendkívül nehéz, szinte csak a mérkőzés napján derül ki, hogy kik csobbanhatnak a medencébe.

– Bízom benne, hogy egy nagyon jó, izgalmas mérkőzést játszunk, és remélem, hogy mindkét csapat a lehető legerősebb összeállításban tud majd küzdeni. Sajnos a múlt héten a Fradinak nem sikerült az UVSE ellen, hiszen a hiányzók között volt az egyik legfontosabb láncszemük, Kasó Orsolya, válogatott kapus, akit a vírus döntött le a lábáról.

Természetesen szeretnénk győztesen kikerülni a párharcból és folytatni a jó sorozatunkat – osztotta meg várakozásait lapunkkal a dunaújvárosiak korábbi kiváló Európa-bajnok vízilabdázója, jelenlegi szakosztályvezetője.

Legutóbb két hónappal ezelőtt a magyar kupa elődöntőjében találkoztak tétmérkőzésen az együttesek, akkor a későbbi győztes Dunaújváros győzött 9-5-ös különbséggel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában