Erdély: Szétszakadhat a mezőny

2020.11.16. 21:20

Tartani kell a tempót!

Remek győzelmet aratott a listavezető Graz ellen a Hydro Fehérvár AV19 a Bet-at-home ICE Hockey League-ben vasárnap este. Erdély Csanád, a Volán támadója szerint sorsdöntő időszak következik, amelyben eldől, mennyire tudják tartani az élmezőnnyel a lépést.

Németh Krisztián

Vezető szerepben: Erdély Csanád

Fotó: Nagy Norbert (FMH-archív)

Nagy kár, hogy a szurkolók nem láthatták a helyszínen, ahogy a Volán 5-2-vel küldi haza az igen jó formában lévő, hat meccse veretlen Graz együttesét.

A koronavírus miatti kényszerszünet óta harmadik találkozójukat játszották Antti Karhula fiai. Nézők nélkül először a Pozsonyt verték büntetőkkel, majd csúnya, 5-0-s pofonba szaladtak bele Klagenfurtban. Ezt szépen kiigazították a Graz elverésével! Erdély Csanádék végig vezettek, a 24 éves támadó pedig remek gólpasszt osztott ki Stipsicz Bencének.

– Most már nagyjából mindenki visszanyerte a formáját, és volt egy kis idő regenerálódásra is, nem úgy, mint a klagenfurti fiaskó előtt. Ezek voltak a kulcsai a győzelemnek. A passzjátékra és a korongbirtoklásra mindig odafigyelünk, és az sem titkolt szándékunk, hogy a hátvédek csatlakozzanak a támadásokhoz, ennek volt jó példája Stipsicz Bence gólja is. Szerencsére összejöttek azok a kontrajátékok, amelyeket gyakoroltunk a héten.

A fehérvári jégkorongozók tíz mérkőzést lejátszva a negyedik helyen állnak az ICE Ho­ckey League-ben, és bár a rendhagyó program miatt a Bécs, a Salzburg és a Bolzano sem érte még el ezt a meccsszámot, jó ránézni a tabellára. Erdély Csanád is jó egyéni mérleggel büszkélkedhet: kilenc meccsen kilenc pontot szerzett, a harmadik a házi pontlistán, a ligáéban a kilencedik.

Vezető szerepben: Erdély Csanád
Fotó: Nagy Norbert (FMH-archív)

– Természetesen a csapat negyedik helye fontosabb számomra. Az, hogy társul mellé egyéni siker, szinte mellékes. Fontos, hogy nem szabad semmilyen hosszabb vereségszériába belefutni, meg kell próbálnunk tartani a tempót a felsőházi csapatokkal. Kritikus lesz az elkövetkező időszak ebből a szempontból. A következő néhány fordulóban szétszakadhat a mezőny!

A Graz sem volt kis falat, ám szerda este az egyik gigász, a Bécs ellen kell felvenni a kesztyűt az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban. Jó alap, hogy foghíjas kerettel októberben szétlövéssel borsot tört a fővárosiak orra alá a Volán.

– Biztosan nagy tüskét hagyott bennük, hogy pontokat tudtunk rabolni tőlük, ezért mindenképpen szeretnének törleszteni. A Bécsnek összeszokottabb és strukturáltabb csapata van, mint a Graznak, ezért ellenük nehezebb mérkőzésre számítok – zárta gondolatait Erdély Csanád.

Bár továbbra sem lehetnek nézők a mérkőzéseken, a Vienna Capitals elleni rangadót követően nemhogy a szurkolókat, a hazai pályát is nélkülöznie kell a Volánnak. Sorozatban hat idegenbeli fellépés következik, a hét végén Dornbirnban és Pozsonyban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában