jéghoki

2020.11.18. 09:00

Többet ésszel, mint erővel – ez a kulcs

A listavezető után a második helyen álló Bécset kell elkapnia a Hydro Fehérvár AV19-nek a Bet-at-home ICE Hockey League-ben. A Volán–Vienna Capitals szerda esti találkozója 19:15 órakor kezdődik.

Németh Krisztián

„Nem szabad nagyon belerohanni a meccsbe”

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A vasárnap este 5-2-vel helybenhagyott Graz is komoly erőt képvisel, ám a tabella kissé csalóka. Ugyanis az osztrák főváros csapata „morcosabb” mérleggel rendelkezik, mint a stájerek, és minden valószínűség szerint csak kevesebb lejátszott meccsének köszönheti a második helyet.

Hat győzelem, valamint egy rendes játékidős és egy szétlövés utáni vereség. A jó hír, hogy utóbbi a Volánhoz fűződik!

– A Bécsnek minden évben nagyon erős csapata van. Agresszíven támadnak le, gyors hokit játszanak, nagyon szervezettek. Ellenük nem szabad emberhátrányba kerülni, kiemelkedő számban szereznek gólt fórban. Nem szabad nagyon belerohanni a mérkőzésbe. Ésszel kell ellenük játszani – hangsúlyozta Stipsicz Bence, a Volán hátvédje, aki egy bombagóllal is kivette a részét a Graz elleni győzelemből.

„Nem szabad nagyon belerohanni a meccsbe”
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A 23 éves játékos szerint a kapuban Jaroslav Janus kiegyensúlyozott teljesítménye is kellett a három ponthoz, mint ahogy az első harmadban mutatott stabil hoki, a záró játékrészben pedig a Bécs ellen is vágyott okos játék.

A csapatnak továbbra is nélkülöznie kell a szurkolókat az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnokban, majd a hazai pályát is, mivel a szerdai derbi után legközelebb december harmadikán játszik itthon a Hydro Fehérvár AV19.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában