röplabda

2020.12.06. 20:32

A Loki elszenvedte az első vereségét

A férfi röplabda NB I. alapszakaszának 5. fordulójában a több játékosát nélkülöző MÁV Előre-BERICAP csapata elszenvedte első vereségét a MEAFC-Miskolc együttesétől.

Káldor András

Nem jött ki a lépés Stefanovics Krisztiánéknak (18) F.: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

MÁV Előre-BERICAP–MEAFC-Miskolc 1:3 (-23, 16, -19, -22)

Székesfehérvár, zárt kapuk mögött.

Vezette: Szél Márta, Szarka János.

MÁV Előre: Arató, Szőke, Neukum, Tóth K., Kerék, Salazar, Hortobágyi, Stefanovics, Takács M. (liberó). Vezetőedző: Gelencsér Balázs.

MEAFC: Karóczi, Molnár G., Berkes, Kozsla, Barócsi, Busák, Kiss P., Surányi, Kovács Z., Török,, Orosz, Szántai (liberó).

Vezetőedző: Bagó László.

Nem volt abban a tekintetben könnyű helyzetben a MÁV Előre-BERICAP gárdája, hogy a járványhelyzet miatt nem a megszokott csarnokában, a Jáky József Technikumban játszott, helyette a Videoton Oktatási Központban fogadta ellenfelét. Ráadásul igencsak tartalékosak voltak a kék-fehérek. Egyszer idén már találkoztak a felek, akkor Miskolcon nagy küzdelemben a fehérváriak nyertek 3:2-re. Már az első szettet jobban kezdték a vendégek, 11-11- nél érte utol riválisát a Loki, majd némileg kiegyenlített játék után újfent a fehér mezesek kerültek előnybe. A hajrához érve került a hazaiak számára elérhető közelségbe a játszmanyerés sansza, ám a végjátékot jobban bírta a MEAFC.

Nem jött ki a lépés Stefanovics Krisztiánéknak (18) Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A folytatásban már viszonylag könnyen nagyarányú vezetést kovácsolt a Loki, 13-4 után próbált ugyan kapaszkodni ellenfelük, de 19 perc alatt simán hozták a játékrészt a fehérváriak. A harmadik játszmában 16 pontig fej fej mellett haladtak a csapatok, aztán megugrott a MEAFC, és magabiztosan nyert. A negyedik szettben többször négyhat pontos előnyt csikartak ki a Gelencsér-tanítványok, ám 21 ponthoz érve „befékezték” szerelvényüket, s nemcsak beérte, hanem állva is hagyta őket a miskolci csapat, és visszavágott az októberi vereségért. Ezzel a MÁV Előre-BERICAP elvesztette veretlenségét az idei bajnokságban, a tabellán pedig visszacsúszott a harmadik helyre, míg a MEAFC-Miskolc feljött az ötödikre. A kék-fehérek legközelebb december 13-án, vasárnap a Dághoz látogatnak. A klubhoz kapcsolódó további hír, hogy a vasárnap délutánra kiírt MÁV Előre-BERICAP – Gödöllői RC NB I.-es női mérkőzés, melyet egyébként a Velence- tavi Vízi Sportiskolában rendeztek volna, a pozitív koronavírus- tesztek miatt elmaradt.

A találkozó pótlásának időpontjáról a későbbiekben döntenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában