Érmek, bajnoki címek

2020.12.02. 18:47

Mindkét fehérvári falmászóklub eredményes évet zárt

Gravity boulder falmászóversenyt rendeztek a hétvégén a fővárosban. A 2020-as esztendő utolsó Magyar Kupa-fordulójában a miniktől a veteránokig minden korosztály próbára tette a tudását, az esemény után az összetett eredményeket is kihirdették.

Krebsz András

Szász Attila, Tóth Vince, Jámbor Ádám (edző), Smakaj Dániel és Domahidy Kata

Fotó: a klub

A járványhelyzetre való tekintettel a megszokottól eltérően kettő helyett négynaposra nyúlt a versenyhétvége, melyen a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület és a Mozogj Kreatívan SE (Redrock) mászói is kitettek magukért.

Nyílt kategóriában Forgács Eszter Evelin (Rotpunkt) a 8. helyen fejezte be a viadalt. A juniorok között Imre Léna (Redrock) a 6., a fiúknál Boros Nándor (Redrock) a 8. lett. Ifjúsági A korcsoportban Forgács Eszter Evelin a 3. helyen végzett, míg az Ifjúsági B mezőnyben Kovács Samu (Redrock) a 6., Pajor Vince (Rotpunkt) a 9. pozíciót szerezte meg.

A serdülők között Hegedüs-Krisó Dénes (Rotpunkt) a 6., a lányoknál Zsákai Eszter (Redrock) a 4., Juhász Tamara (Rotpunkt) az 5. helyet kaparintotta meg. Gyerek korcsoportban Domahidy Kata győzött, míg Pajor Natália (Rotpunkt) éppen csak lecsúszott a dobogóról. A fiúk mezőnyében Szász Attila (Redrock) 3., Smakaj Dániel Driton a 4., Tóth Vince pedig a 11. lett. A miniknél Szentes Ákos (Redrock) a 4., Magyar Martin (Redrock) az 5., Németh Levente (Rotpunkt) a 6. legjobb eredményt érte el, míg a lányoknál Nagy Emese (Redrock) negyedikként végzett.

Szász Attila, Tóth Vince, Jámbor Ádám (edző), Smakaj Dániel és Domahidy Kata
Fotó: a klub

Az idei összetett teljesítményük alapján három magyar bajnoki cím, egy ezüst- és két szintén fényesen csillogó bronzérem ütötte a fehérvári mászók markát. A hétvégi versenyen nem induló Sándor Réka (Redrock, junior korcsoport) valamint Németh Levente 2020-ban nem talált legyőzőre. Zsákai Eszter arca vasárnap óta minden bizonnyal ezüstösebben csillog, Hegedüs-Krisó Dénes és Smakaj Dániel Driton pedig a dobogó legalsó fokára állhatott fel.

Forgács Eszter Evelin (Ifjúsági A), Juhász Tamara és Kovács Samu negyedikként, míg Nagy Emese és Szentes Ákos ötödikként zárta az esztendőt. Pajor Natália és Magyar Martin a 6., Imre Léna és Boros Nándor a 8., Tóth Vince a 10., Pajor Vince a 11., Forgács Eszter Evelin (nyílt kategória) pedig a 15. helyen fejezte be az idei évet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában