Kézilabda

2020.12.30. 19:25

Vereséggel zárta a Kohász az évet

A Ferencváros esélyeshez méltóan vitte el magával a két pontot a Dunaújvárosból a női kézilabda NB I-ben. A vendégek kevés hibával játszva, 35-22-re győztek a két év után hazai pályán játszó Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ellen.

Kecskés Zoltán

Szalai Babett (labdával) nagyot harcolt, de nehezen tudta áttörni a csapattársaival együtt a ferencvárosi-falat

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

DKKA–FTC 22-35 (11-20)

Dunaújváros, zárt kapuk mögött. V.: Felhő, Öcsi

DKKA: Hlogyik – Mihály 2, Barján, Bulath 6, Nick 1, Ferenczy 2, Kazai 2. Csere: Wéninger (kapus), Szalai 5, Moutsogianni, Román 2, Horváth 1, Schatzl N. 1. V.: Vágó Attila.

FTC: Janurik – Malestein 9, Klujber 6, Kovacsics 1, Behnke 1, Bölk 3, Schatzl 4. Csere: Csiszár-Szekeres, Szucsánszki 2, Háfra N., Kisfaludy 3, Kovács Anett 4, Stolle, Pásztor N. 1, Márton G. 1. V.: Elek Gábor

Kiállítások: 8, ill. 16 perc

Hétméteresek: 3/2, ill. 8/6

Hosszú idő, több mint másfél hónap után játszott újra bajnoki mérkőzést az újvárosi akadémia felnőtt együttese, mely kissé rendhagyó időpontban, szerda délután kettő órakor lépett pályára a K&H női kézilabda ligában. Az ország egyik legjobb csapata, a Ferencváros látogatott a Dunaújvárosi Sportcsarnokba, amely ahogy várható volt egyfajta erődemonstrációt tartott. Vágó Attila a DKKA vezetőedzője a mérkőzést megelőzően elmondta, számukra minden perc ajándék ajándék, hogy egy ilyen kaliberű ellenféllel játszhatnak.

Szalai Babett (labdával) nagyot harcolt, de nehezen tudta áttörni a csapattársaival együtt a ferencvárosi-falat
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Esélyeshez méltóan kezdték a találkozót a vendégek. Bár a világbajnok jobbszélső Angela Malestein góljára még gyorsan válaszolni tudott Szalai Babett révén a Kohász, de ezt követően kinyílt az olló. Az FTC jól védekezve, gyors lerohanás találatokat szerezve gyakorlatilag az első percekben eldöntötte a mérkőzést. A DKKA vezetőedzője, Vágó Attila így 1-5-ös állásnál már a hatodik percben időkérésre kényszerült, hogy felrázza csapatát, ami némileg sikerült is. A rövid szünetet követően Bulath Anita csillogtatta meg klasszisát, ám hiába talált be többször a zöld-fehérek hálójába, a vendégek lerohanásai nem fogytak el, melyek végén Angela Malestein nem kegyelmezett az FTC-nél nevelkedett kapusnak, Hlogyik Petrának. A 20. percben már kilenc góllal vezetett Elek Gábor csapata a támadásokban sokat hibázó Kohász ellen (6-15). A félidő hajrájára bár feljebb kapaszkodott a Kohász Szalai és Kazai góljaival, ám az utolsó percekben a pontosabb játszó a Fradi 20-11-es vezetéssel vonulhatott a szünetre.

A továbbiakban csak a különbség nagysága maradt kérdés. A DKKA célja az volt, hogy valamivel szorosabbá tegye a meccset, ám az újrakezdés ismét a Fradinak állt, ugyanis csaknem hat és fél perc telt el a második játékrészből, mire az első Kohász-gólt (Schatzl Natalie) elkönyvelhettük, Janurik Kinga hálóőr megbabonázta az újvárosiakat (12-24). A mérkőzés hátralévő részében rohanás jellemezte a játékot, melyből mind a két gárda profitált, tíz-tizennégy gól között mozgott a különbség. A Fradi végül is simán, 35-22-re győzött Dunaújvárosban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában