futsal

2021.01.10. 19:58

Beleszaladtak az FTC-késbe

A futsal NB I 15. fordulójában pikáns mérkőzésen az FTC-Fischer Klíma csapata egykori újvárosiaknak is köszönhetően győzte le négy góllal a Dunaferr DUE Dutrade FC együttesét.

Káldor András

Németh László szerezte a Dunaferr első találatát Fotó: klub

Az egész ott kezdődött, hogy a Dunaferr DUE Dutrade FC fő támogatója megvonta még novemberben a további juttatásokat a gárdától, így lényegében amatőr státuszú labdarúgókkal folytatta a klub az NB I küzdelmeit. A csapat profi játékosai vették a vándorbotot, és eligazoltak. Így tett a 114-szeres válogatott Németh Péter, és Östör Martin is – más kérdés, hogy ők csak január 15-e után léphetnek pályára zöld-fehér színekben. Azonban így is voltak olyanok, akik korábban erősítették a dunaújvárosi csapatot, Fekete Róbert öt évig játszott a piros-fehéreknél, de 2015 és 2017 között megfordult náluk Horváth Szabolcs is, valamint Hosszú Ádám négy évet játszott a Duna-parti gárdában.

Németh László szerezte a Dunaferr első találatát
Fotó: klub

A mérkőzés egyértelmű favoritjai a zöld-fehérek voltak, de a találkozó elején ezt próbálták feledtetni a dunaferres ifjak, és a 4. percben Németh László révén ők vezettek. Ez után átvette a Fradi a játék irányítását, zsinórban négy gólt ért el Fekete vezérletével. A hazaiak nyomása a szünet után tovább folytatódott, a hajrára már tetemes előnyt kovácsoltak, melyet valamelyest az utolsó percekben tudott kozmetikázni a Dunaferr Cseresnyés Alex és Garda Bálint jóvoltából.

FTC–Dunaferr 7-3 (4-1)

Budaörs, Aramis Cs., Vezette: Borbás – Belicza – Kakuk

FTC-Fischer Klíma: Nyerges – Horváth Sz. 1, Öreglaki, Fekete 4, Hosszú. Csere: Tóth Gy. (kapus), Gellérfi, Sámson 1, Rábold 1, Büki, Cseri, Érsek, Bognár B., Milavecz. Vezetőedző: Machalek Attila.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Cseresnyés 1 – Perjési, Csányi, Dorogi, Németh L. 1. Csere: Gergely (kapus), Schnierer, Danó, Szabó, Kovács, Kürti, Slett, Bartha, Garda 1. Vezetőedző: Facskó József.

Gól: Fekete R. (5., 20., 22., 31.), Horváth Sz. (16.), Sámson (18.), Rábold (38.), illetve Németh L. (4.), Cseresnyés (39.), Garda (40.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában