Újabb betli idegenben

2021.01.29. 21:30

Jókora vereségbe szaladt bele az Alba Szegeden

A férfi-kosárlabdabajnokság 21. fordulójában a Naturtex-SZTE-Szedeák 25 pontos csapást mért az Alba Fehérvár csapatára.

Káldor András

Vojvoda (jobbra) a hátán cipelte csapatát, de Stacy Davisszel ketten kevesek voltak

Fotó: Török János / MW

Igazi rangadó várt a csapatokra az Újszegedi Sportcsarnokban, a házigazda a mérkőzés előtt a tabella második, míg az Alba a harmadik helyen várta az ütközetet.

A vendégek keretében már ott volt a héten a csapathoz csatlakozó 27 éves amerikai és nigériai állampolgárságú Zaid Hearst, akit több poszton be tud vetni Forray Gábor vezetőedző.

Közel egyet fordult a kismutató, amikor Darrin Govens triplából megszerezte a mérkőzés első pontjait, melyre Frank Turner duplával válaszolt. Láthatóan nem melegedett be a Fehérvár, a 3. percben Djordje Dzseletovics kosarával már nyolcpontosra növelte előnyét a házigazda (10-2). Próbált magához térni az Alba, ám akadtak hibák a gépezetben, és igazán nem tudott közelebb férkőzni ellenfeléhez.

Stacy Davis ugyan faragott valamicskét a hátrányon, de a legrosszabbkor jött Zach Brown triplája. A 8. percben pedig Govens hármasa után már tíz pont fölé kúszott a különbség (21-9). Hiába rotálta csapatát Forray, csak nagyon apró lépésekkel tudott előre­haladni csapata, bár ehhez jócskán hozzátett Vojvoda, aki azért csökkentette a mínuszokat. Majd bedobta első pontjait Hearts is, és a negyed utolsó percére ezzel már elérhető közelsége került az egyenlítés, amely nem sikerült, mert erről tett Govens, aki ziccerét értékesítette.

Vojvoda (jobbra) a hátán cipelte csapatát, de Stacy Davisszel ketten kevesek voltak
Fotó: Török János / MW

Ezt követően is Govens vezérletével egy lépéssel ellenfele előtt járt a Szeged, amikor már elérhető közelségbe került a hazai csapat, akkor Dzseletovics pontjaival újfent ugyanott jártak, mint az első negyed közepén, azaz kilenc ponttal vezettek (31-22). Csak nem akart menni továbbra sem, Forray időkérésében bízhattunk, és rögvest utána Turner kettő plusz egyet ért el. Ellenben jól tartotta magát a Szekulovics-csapat, ráadásul zsinórban maradtak ki az Alba lehetőségei, míg a fehérvári nevelésű Keller Iván trojkája, majd duplája szédült be ismét bőven tíz feletti differenciát kovácsolva (39-25) a negyed hajrájára. Vojvodának köszönhetően nem lett húsz pont a csapatok között, de a nagyszünetre legalább nem hízott lényegesen a szegedi előny (46-33).

Govens pedig ott folytatta, ahol abbahagyta, továbbra sem bírtak vele a vendégek, igaz, nem is pörögtek úgy fel a negyed elején, mint azt gondoltuk. Turner hármasa adott némi reménysugarat, majd Davis duplája meghozta a várva várt felzárkózás esélyét, és tízen belülre került csapata (48-40). Ezután hosszú perceken át folyt a húzd meg-ereszd meg, melyből jobban jött ki a Szeged, és nem nagyon engedte közel magához riválisát. Megint több olyan esélyt hagyott veszni az Alba, amely ellenfele malmára hajtotta a vizet, és a 28. percre 16 pontos lett vezetésük, Brown hármasával (64-48). Aztán a záró tíz percre mégiscsak visszajött a már korábban „bevált” formula, többet bakizott az Alba, ezt ki is használták a hazaiak. Nem sokat változott a játék képe a továbbiakban sem, jól őrizte a várát a Szedeák, ahogy telt az idő, egyre jobban nyílt az olló, és igen kínos lett a találkozó vége.

 

Jegyzőkönyv

Naturtex-SZTE-Szedeák–Alba Fehérvár 94-69 (23-18, 23-15, 23-22, 25-14)

Szeged, zárt kapuk mögött. Vezette: Praksch, Ádám, Frányó

Naturtex-SZTE-Szedeák: Kerpel-Fronius G. 5, Govens 25/12, Brown 18/12, Dzseletovics 18/3, Dickey 17.

Csere: Polányi, Kerpel-Fronius B., Keller I. 5/3, Bognár K. 6, Olasz, Balogh S. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics

Alba Fehérvár: Turner 10/3, Curry 7/3, Lukács N. ,2, Davis 17/3, Ahmad 8.

Csere: Hearst 7, Takács Martin, Takács Milán, Vojvoda 16/9, Omenaka 2, Csorvási. Vezetőedző: Forray Gábor

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában