érkezhet új játékos

2021.01.19. 22:51

Lüktető középpálya a Vidiben

Ahogy arra számítani lehetett, a Lecce kedden délelőtt bejelentette, hogy Boban Nikolov náluk folytatja pályafutását. Besard Sabovic azonban Fehérvárra költözhet Svédországból.

Ferencz Balázs

Boban Nikolov kedden délelőtt már a Lecce sáljával pózolt, délután már együtt edzett új csapatával

Fotó: US Lecce

Pörögnek-forognak a labdarúgók az európai játékoskeringőben. Az OTP Bank Liga, vagyis a labdarúgó NB I. tavaszi rajtja előtt néhány nappal is próbálják stabilizálni keretüket a klubok. Kedden délelőtt vált hivatalossá, hogy a Serie B-ben, vagyis az olasz másodosztályban hatodik helyen álló Lecce két és fél évre szerződtette a MOL Fehérvár FC középpályását, Boban Nikolovot. Az észak-macedón válogatott középpályás 2018. január 18-a óta volt a Vidi futballistája, 106 tétmérkőzésen 11 gólt szerzett piros-kékben.

Boban Nikolov kedden délelőtt már a Lecce sáljával pózolt, délután már együtt edzett új csapatával
Fotó: US Lecce

Egyszeres magyar bajnok, kétszeres ezüstérmes, s egyszeres Magyar Kupa-győztesként távozott a talján élvonalba igyekvő Leccéhez.

Ugyan a MOL Fehérvár FC még nem jelentette be internetes oldalán, tehát egyáltalán nem hivatalos, de több mint valószínű, hogy máris acélosítja középpályáját a Vidi.

Svéd sajtóértesülések szerint a fehérváriak szerződtetik a Mjällby 23 éves labdarúgóját, a svéd és észak-macedón állampolgárságú Besard Sabovicot. Sabovic a 2020-as pontvadászatban értékes tagja volt a Mjällbynek, 27 mérkőzésen négy gólt szerzett, s kiosztott egy gólpasszt is.

Besard Sabovic (balra) lehet a Vidi titkos fegyvere
Fotó: youtube.com

A SportExpressen cikke szerint a megegyezés is megszületett már a klubok között.

Sabovic Szkopjéban, 1998-ban született, de Svédországban nevelkedett. A támadóként is bevethető játékos 2019-ben a Djurgardennel bajnoki címet ünnepelhetett, igaz, csak egy meccsen, a 90. percben pályára lépve szerepelt, ugyanis abban a szezonban kölcsönjátékosként a Dalkurdban futballozott. A Mjällbyhez 2020 januárjában került. Rendszeres tagja volt a svéd utánpótlás-válogatottnak, a svéd élvonalban összesen 37 összecsapáson jutott szóhoz. A transfermarkt.com 700 ezer euróra taksálja Sabovic piaci értékét.

Ha érkezik a svéd ifjú, a Vidi tizedik középpályása lesz. Ivan Petrjak, Kovács István, Rúben Pinto, Dárdai Palkó, Nyári Patrik, Géresi Krisztián, Papp Marcell, Alef és Lyes Houri mellett színesítheti Márton Gábor variációs palettáját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában