habitusa, lendülete eredményre vezethet

2021.02.17. 18:29

Szalai Tamás felpörgetheti a csapatot

Ahogy arra már vasárnap este óta számítani lehetett, távozott a Mol Fehérvár FC kispadjáról a vezetőedző, Márton Gábor. Ideiglenesen Szalai Tamás irányítja a csapatot.

Ferencz Balázs

Mellettem az utódom. Márton Gábor (b) után Szalai Tamás veszi nyakába a Vidit

Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

Amikor már a remény is elveszett, amikor már nem a bajnoki cím, hanem a dobogós helyezés a tét, s a vezetőedző is úgy gondolja, nem tud segíteni a csapatnak – váltani kell. Vasárnap az MTK-tól kapott ki a Mol Fehérvár FC, s az utóbbi öt bajnokin négy vereséget szenvedett együttes trénere, Márton Gábor felvetette, beszélgetni kell a folytatásról.

A diskurzusnak szerda kora délután lett eredménye, a klub és Márton Gábor közös megegyezéssel szerződést bontottak.

Az 54 esztendős szakember hét hónapot töltött a Vidi kispadján, 28 tétmérkőzésen 13 győzelem, 8 döntetlen és 7 vereség volt a mérlege. Márton Gábor mellett segítői, Takács Lajos pályaedző és Victor Moore erőnléti edző is távoznak.

Mellettem az utódom. Márton Gábor (b) után Szalai Tamás veszi nyakába a Vidit
Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport

A tréner pótlását egyelőre házon belül oldja meg a klub. A Diósgyőri VTK elleni bajnokira Szalai Tamás pályaedző készíti fel a csapatot és ő is irányít majd a szombati találkozón.

A 41 éves Szalai Tamás a Vidiben nevelkedett, s itt lett első osztályú játékos. Szerepelt Pécsett, Felcsúton, Dunaújvárosban, Zalaegerszegen, Csákváron, s a Vidi II-ből vonult vissza nem is oly rég. Álomkarrier is lehet az övé, hiszen az U19-es csapat és a Vidi II pályaedzőjeként figyelt fel rá Marko Nikolics 2018-ban. A szerb szakember hívta akkor az első csapathoz, s azóta az NB I-es gárda „állandó” pályaedzője. Nikolics után Joan Carrillo, majd Márton Gábor mellett is a szakmai stáb tagja volt. Ambiciózus tréner, határozott, remek karakter, aki könnyen megtalálja a közös hangot a játékosokkal.

A DVTK ellen debütál
Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

„Annak ellenére, hogy játékosként inkább védekező voltam, a támadófoci áll hozzám közel. Presszingelni, labdát szerezni, rárontani az ellenfélre, erőből dominálni – ezt szeretem igazán.” – fogalmazott még 2018 januárjában a Fejér Megyei Hírlapnak adott interjújában Szalai, aki azóta folyamatosan fejlesztve magát már az UEFA A-licences edzői képesítést is megszerezte.

Az még nagy talány, hogy Szalai Tamásnak mennyi ideje lesz átadni elképzeléseit a csapatnak, a szezon végéig dirigálhatja-e az együttest, vagy már a következő hetekben érkezik az a vezetőedző, akivel a klub hosszabb távon gondolkodik. Mert az tény, hogy Szalai ideiglenesen ülhet le a padra. Nem lesz könnyű dolga, de intenzitását, lendületét, alázatát ismerve jó eséllyel felpörgetheti az apátiába süllyedt labdarúgókat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában