a Fehérvár Enthroners alapító tagjára emlékezünk

2021.03.27. 20:00

A kishitűség tette naggyá Kincses Gergőt

29 évesen hagyta itt az árnyékvilágot Kincses Gergő. A fiatalember hétfőn a koronavírus szövődményében hunyt el.

Németh Krisztián

Gergő ágyán a tíz éve viselt Fehérvár Enthroners-mezek, nagy becsben tartotta relikviáit amerikai futballista időszakából

Fotó: Nagy Zoltán Péter / Fejér Megyei Hírlap

Gergőnek a koronavírus miatt magas láza volt, de rendületlenül ápolta szüleit, akik szintén a Covid hatásait szenvedték. Március 15-én, hétfőn kezdtek erősödni a tünetei, de hét végére kezdett jobban lenni.

22-én, hétfőn összeesett és meghalt.

A csapat mókamestere volt…

Családja és barátai mellett egykori csapata, a Fehérvár Enthroners is gyászolja.

2007-et írtunk, amikor az amerikai futball még gyerekcipőben járt az országban. Ekkor rakták le az alapokat az amatőr szinten működő csapat tagjai. Pál Tibor Kornél, a klub elnöke egy közös hobbi kapcsán már korábban is ismerte Gergőt, aki 2011-ig tartozott a csapat kötelékébe, majd az egyetem miatt felhagyott a sporttal.

– Nagyon érdeklődő, kíváncsi srác volt. Korosztályához képest magas volt, jó alkattal. Kezdetben a védőfalban kapott helyett.

Akkoriban még nem volt juniorcsapatunk, ezért a felnőttcsapattal készült, nála jóval nagyobbak ellen. A kitartásával felhívta magára a figyelmet, fizikálisan komoly hátrányban volt, de soha nem adta fel! 2010-ben nemcsak tagja volt a juniorkupát nyert együttesünknek, hanem a torna legjobb védője lett – emlékszik vissza a klubelnök.

Ha nem ment a játék, képes volt feloldani a hangulatot egy poénnal

A serleg azóta is Gergő szobáját díszíti. Mindent megőrzött a szülői ház, amelybe fél évvel ezelőtt visszaköltözött Budapestről. Mérnök informatikusként online dolgozott Pátkáról.

– A mai napig emlékszem, ahogy ül a Köfém-pálya lelátóján, és olvas a betontribünön az edzés előtt – Ábrahám Gábornak, az Enthroners alelnökének sok év távlatából is megmaradt ez a beszédes kép.

– Már másfél-két órával az edzés előtt kint volt a pályán! A Széchenyi István Műszaki Szakközépiskolába járt, és tanítás után nem volt ideje hazamenni, így hát a pályán kivárta, míg elkezdődött a tréning. A hazaútja sem volt egyszerű, az egész délutánját, estéjét feláldozta, és soha nem hagyott ki egyetlen edzést sem, sőt többet tréningezett egyénileg, hogy jobb legyen! Szívvel-lélekkel csinálta, és soha nem panaszkodott! Gergő nagyon fiatal volt, sok munkát tett bele abba, hogy ez a csapat hivatalosan is megalakuljon. Mindenkihez volt egy jó szava, akkor sem ment el a humora, amikor nem ment jól a játék, képes volt feloldani a hangulatot egyetlen poénnal.

 

Kis lépések. Hibázni ér. Megérdemled.

Ezek a szavak csupa nagybetűvel ékesítik Gergő szobáját a szülői házban. Édesanyja ragasztotta ki, hogy erősítse fia önbizalmát.

Ki gondolná, hogy egy fiatalember, aki „kétajtós szekrényekkel” veszi fel a versenyt a pályán, aki mesterdiplomát szerez a Budapesti Műszaki Egyetemen, híján van az önmagába vetett hitnek.

Ha Gergő így is érezte, bizonyosan tévedett.

– Egyszer gyakorlatilag agyrázkódással játszott végig egy mérkőzést – erősíti meg a fenti megállapítást Barkóczi Dániel, a csapat alapító tagja.

Édesanyja sorai sportolóként is mindig elkísérték.

– Akárhányszor meccsre mentünk, az édesanyja mindig írt egy buzdító verset, amelyet „Bajusz” felolvasott. Gergő tele volt viccekkel, rengeteget nevettünk vele.

A Bajusz becenév serkenő tinédzserbajsza miatt ragadt rá Gergőre még az amerikai futball előtt.

– Nagyon szerette az edzéseket és a meccseket, a társaságot és a sportot. Mindent beleadott – emlékeztet Gergő lelkesedésére húga, Réka.

– A túlsúlya miatt magas volt a vérnyomása. Miután elkapta a vírust, folyamatosan lázas volt, csúnyán köhögött. Sok vitamint, gyógyszert szedett, táblázatot vezetett róla. Még annak is utánanézett, mit szabad ennie. A szüleink is betegek voltak. Gergő 40 fokos lázzal is ápolta őket otthon. Szombatra már lement a láza. Hétfőn este vacsorázni készült, amikor összeesett és tüdőembóliában elhunyt.

Pál Tibor Kornél 2017-ben a First Field avatóján találkozott utoljára Gergővel, akkor azt javasolta neki, hogy térjen vissza a csapathoz.

Fájdalom, erre már soha nem kerülhet sor.

Nyugodjon békében!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában