Peridot Fedett Pályás Öttusa Viadal

2021.03.01. 21:10

Magyar lány nyert, Kovács Sarolta a hetedik

Az UTE pentatlonistája, Gulyás Michelle nyerte a Peridot Fedett Pályás Öttusa Viadal női versenyét, s egyben az országos bajnokságot is.

Ferencz Balázs

Budapest 20201220 Vívó OB foto Tumbász Hédi TUM Nemzeti Sport Kovács Sarolta

Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Végre verseny! – sóhajthatott égbekiáltót az a 36 öttusázó hölgy, akik bejutottak a Peridot Fedett Pályás Nemzetközi Öttusa Viadal fináléjába. A mezőnyben nyolc magyar lány versengett, köztük az Alba Öttusa SE-t erősítő Alekszejev Tamarával és a Volán Fehérvár olimpiai kvótásával, Kovács Saroltával. Az utolsó előtti számig Kovács Saci ennek megfelelően a legjobb magyarként állt a hatodik helyen, azonban a kombinált szám alaposan felforgatta a rendet. A lövészettel kombinált futásra a francia Oteiza iramodhatott elsőként, mögötte honfitársa, Elodie Clouvel indult, de a gall lányok nem tudták megőrizni vezető pozíciójukat. A január óta az UTE kötelékébe tartozó Gulyás Michelle – aki remekül úszott, másodikként szállt ki a medencéből, a vívópáston ugyan negatív mérleggel zárt, azonban hibátlant lovagolt – kiváló tempóban tudta le a laser-runt, s elsőként ért célba, nagy meglepetést okozva. A török Ozyuksel és a francia Oteiza is dobogóra állhatott. A Volán Fehérvár olimpiai kvótása, Kovács Sarolta hatodik volt az úszás után, 19-15-ös asszómérleggel zárta a vívást, majd hibátlan és gyors lovaglásával a szám másodikja volt. A laser-runban hatodikként rajtolt azonban egy helyet visszacsúszott, hetedik lett. Az ob rangsorolásában azonban ezüstérmet szerzett. Réti Kamilla a 10., Simon Sarolta a 12., Erdős Rita a 23., Guzi Blanka a 26., Kovács Eszter a 32. lett. Alekszejev Tamara tűrhetően úszott, remekül vívott (21-13), azonban lovaglása értékelhetetlen volt, így már tét nélkül kombizott. A 34. helyen ért célba végül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában