Frissen Fejérből

2021.04.27. 18:00

Az ötödik mérkőzést szerdán este rendezik Debrecenben – Vajon ki jut tovább, szavazzon!

Az első két meccset megnyerte, aztán a következő kettőt elvesztette az Alba Fehérvár kosárcsapata a negyeddöntőben. Szerdán 18 órakor jön a mindent eldöntő ütközet a Hajdúságban.

Horog László

Zaid Hearst ponterős játékára hétfőn is szükség lesz

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az első két mérkőzést magabiztosan nyerték az albások, idegenben, 96-81-re, majd hazai pályán 114-105-re. Azonban a harmadik, debreceni találkozón nem volt esélyük, 97-82-re kikaptak, hétfőn este lezárhatták volna a négy közé jutásért folytatott párharcot, azonban Forray Gábor tanítványai hatalmas csatában, 97-90-es vereséget szenvedtek. A párharc állása 2-2-re alakult, szerdán kerül sor az ötödik, sorsdöntő csatára az Oláh Gábor utcában. Az első, keleti derbire a legjobb összeállításban készült az Alba, a korábban rossz térde miatt közel két hónapon át harcképtelen center Esa Ahmad vállalta a játékot, jól is játszott, ahogy azt tette korábban is, ha egészséges volt. A negyeddöntő második, Gáz utcai felvonásán is megtette a magáét, a társakkal egyetemben, ám a múlt keddi, keleti találkozón már nem vállalta a játékot, miként legutóbb, a Gáz utcában sem. A hátvéd, Ron Curry is kihagyta a harmadik találkozót gyomorbántalmak miatt, azonban hétfőn már ott volt a parketten, azonban Luka Markovic nem játszhatott, a meccs előtt megbetegedett. Curry is gyorsan kidőlt, ez így hirtelen sok volt.

- Emberfelettit küzdöttünk hétfőn is, de úgy nehéz, hogy elfogyunk a végére, ezúttal három alapjátékos hiányzott a rotációból – mondta Forray Gábor, a fehérváriak trénere. – Nagyon jól kezdtünk, azonban nem tudtuk tartani az elején diktált tempót. Tisztelem a játékosaimat, az ellenfelet és a játékvezetőket, de azért meg lehetne tisztelni ezt a párharcot azzal – elvonatkoztatva attól, hogy vereséget szenvedtünk, mert nem emiatt kaptunk ki –, hogy nem két tapasztalatlan játékvezetőt küldenek ide egy rutinossal, hanem fordítva. Nagy a tét, a klubok, a játékosok és az edzők egzisztenciája múlik ezen. Azt nem akarom elhinni, hogy kellő körültekintéssel ne találtak volna erre a párharcra rutinos bírókat. Igaz, nem ez volt az első eset, hogy nem olyan volt a küldés színvonala, mint amit a két csapat ereje megkövetelt. Szerdán egy percig sem adjuk fel, nem tudom, ki lesz nálunk hadra fogható, az biztos, hogy az utolsó leheletünkig fogunk küzdeni, csak azt szeretném, hogy a pályán dőljön el a csata, egyenlő feltételek mellett. Nem adjuk fel, mindent megteszünk, bízom a játékosaimban.

Kovács Adrián, a DEAC trénere érthetően elégedett volt a látottakkal, pénteken szépítettek, hétfőn egyenlítettek. „Végrehajtottuk azokat a dolgokat, amelyeket előzőleg megbeszéltünk. A kulcsfontosságú pillanatokban nyugodtak tudtunk maradni, kihasználtuk a helyzeteinket, ahogy múlt az idő, egyre stabilabban védekeztünk. Szerdán is így kell játszanunk, ha ezt végre tudjuk hajtani, nagyon jó eséllyel vágunk az ötödik mérkőzésnek.„

A fehérváriak korábbi kedvence, a 2013-as kupagyőzelemben és bajnoki aranyban fontos szerepet játszó amerikai Ronald Moore 12/12 pontot jegyzett, a DEAC egyik legjobbja volt.

- Fizikális mérkőzésre került sor, erre számítottunk. Tudtuk, hogy van esélyünk a győzelemre, amit meg is valósítottunk. Fontos volt, hogy jól dobtunk, jobban, mint a házigazdák.

- Nehéz mérkőzés volt a hétfői, jól kezdtünk az elején, tízpontos előnyt építettünk, de a DEAC visszajött és megfordította a meccset – jegyezte meg az Alba legjobbja, Lukács Norbert. – Voltak periódusaink, amikor visszavettük a kezdeményezést, akadt ilyen időszak a második félidőben is, irányítottunk, de a találkozót nem tudtuk lezárni győzelemmel, ugyanis a végén beestek a vendégek dobásai. Szerdán Debrecenben a győzelem a cél, felkészülünk az ellenfélből. Ha jól játszunk, továbbjuthatunk.

[eweb-voting id="4881508"]

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában