Röplabda

2021.04.08. 13:33

Közel volt a szettrabláshoz a MÁV Előre-BERICAP csapata

A férfi röplabda Extraliga kvalifikáló körének 7. fordulójában a MÁV Előre-BERICAP csapata a tabella 3. helyén álló KISTEXT otthonában háromszettes vereséggel zárt.

Káldor András

Jobban dolgozott a hálóknál a vendéglátó KISTEXT csapata

Fotó: a klub

KISTEXT – MÁV Előre-BERICAP 3:0 (17, 16, 23)

Budapest, zárt kapuk mögött

Vezette: Tillmann Gyula, Szabó Péter.

KISTEXT: Török R. 1, Szalai Sz. 6, Chamone 12, Gacs 4, Bokor 4, Gönczi 10. Csere: Farkas R., Lassu (liberók), Török Sz., Flachner 1, Kocsondi 3, Hajós 8. Vezetőedző: Weczera Csaba.

MÁV Előre-BERICAP: Náhol 1, Neukum 5, Kholman 10, Salazar 12, Kulcsár 3, Stefanovics. Csere: Takács M., Szentesi (liberók), Szőke, Tóth K. 5. Vezetőedző: Gelencsér Balázs.

Küzdelmes első szettet produkáltak a csapatok a KISTEXT Arénában, hol egyik, hol másik fél vezetett. A játszma féltávjától, 15:13-as fehérvári előnytől azonban remek szériát tudhatott maga mögött a vendéglátó: zsinórban öt szerzett ponttal megfordította a mérkőzés állását és végül meg is nyerte a játszmát.

A második játékrészben elmaradtak az elsőben látott izgalmak. 10:6-nál néggyel, 20:11-nél pedig már kilenc ponttal vezetett a házigazda. A szettet Szalai Szabolcs zárta le 25:16-os KISTEXT-sikerrel.

Jobban dolgozott a hálóknál a vendéglátó KISTEXT csapata
Fotó: a klub

A harmadik felvonásban 6:2-vel indítottak a piros-feketék, 17:16-nál viszont egy pontra megközelítette ellenfelét Gelencsér Balázs alakulata. 19:19-nél Cordies Salazar sáncával az egyenlítés is összejött. A hajrá addig nem látott küzdelmet és izgalmat hozott, és hiába voltak szettlabdái a budapesti gárdának 24:21-nél, kétszer is hárított a Loki. Az újabb egyenlítés viszont elmaradt, Hajós Artúr pontjával 25:23-ra hozta a szettet a KISTEXT, és 3:0-ra megnyerte a bajnoki találkozót.

A MÁV Előre-BERICAP hét fordulót követően egy győzelemmel és hat vereséggel ötödik helyen áll a tabellán. Legközelebb április 11-én, vasárnap 18 órától a DKSE-t fogadja a gárda a tatai Güntner Arénában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában