pafc

2021.04.23. 21:08

Nehéz mérkőzés a kiesőjelölt ellen

A labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában a Puskás Akadémia a Zalaegerszeget fogadja. A hazaiak az ezüstéremért, a vendégek a bennmaradásért harcolnak. A találkozó szombaton 14.45-kor kezdődik a Pancho Arénában.

Beke Zsombor

Ha nyernek, akár duplán is örülhetnek a felcsútiak

Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

Három fordulóval a bajnokság vége előtt a bajnoki cím sorsán kívül még sok nyitott kérdés van az OTP Bank Ligában. Az ezüstéremért a Puskás Akadémia és a Mol Fehérvár hajt, utóbbi gárda számára még matematikailag a bronzérem is veszélyben lehet, míg a kiesés ellen négy csapat – Zalaegerszeg, Budapest Honvéd, DVTK, Budafok – küzd.

A jelenleg 55 ponttal a második helyen tanyázó Puskás Akadémiára fontos, de nehéz mérkőzés vár szombat délután, egy felcsúti győzelem a többi eredmény kedvező alakulása esetén az ezüstérmet jelentheti. A vendégcsapatnak is nagy szüksége lenne a három pontra, hiszen ha győztesen hagynák el a pályát, biztosan elsőosztályúak maradnának. A ZTE jó formában várhatja a találkozót, hiszen mióta március 15-én kinevezték Waltner Róbertet, azóta négy mérkőzésen hét pontot gyűjtöttek. A kiesési rangadón hazai pályán 2-0-ra megverték a DVTK-t, majd egy góllal kikaptak a Budapest Honvédtól. Ezután Paksra utaztak Waltnerék, ahol 1-1-es döntetlent értek el, a legutóbbi fordulóban pedig a sereghajtó Budafok együttesét múlták felül 5-0-ra.

Ha nyernek, akár duplán is örülhetnek a felcsútiak
Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

A Puskás Akadémia az elmúlt öt fordulóban három győzelmet, egy döntetlent és egy vereséget ért el a bajnokságban. Legutóbb nagy meglepetésre 2-1-re kikaptak a kiesés elől menekülő DVTK otthonában. Azon a találkozón az első egy órában pocsékul játszott Hornyák Zsolt együttese, de Jozef Urblik 75. percben szerzett bombagóljával egyenlíteni tudtak. A felcsútiaknak végül 0 ponttal kellett beérniük, ugyanis a hosszabbításban egy kontra után Molnár Gábor talált be Tóth Balázs kapujába. Hasonló botlások nem férnek bele az utolsó fordulókban, különben a Szabics Imrével még veretlen Fehérvár beelőzhet a célegyenesben. A PAFC védője, az idei szezonban alapemberré váló Deutsch László ezt érthetően elkerülné.

– A diósgyőri vereség kicsit felpiszkálta a csapatot, főleg így volt fájó, hogy az utolsó percben kaptuk a gólt. Az egész második félidőben úgy éreztem, hogy mi tettünk többet a győzelemért, próbáltuk megnyerni a meccset, de az utolsó percben sajnos egy kontrából betaláltak – mondta a 22 éves játékos a felcsúti klub honlapjának. – Szeretnénk minél előbb lezárni a második helyért folytatott harcot, úgyhogy a hétvégén egy győzelemmel kell feltenni az i-re a pontot. Az egész ZTE jól össze van rakva, támadásban nagyon veszélyesek, oda kell figyelnünk. Hátul viszont sebezhetőbbek, ki kell használnunk a mögöttük lévő területeket.

Az idei bajnokságban eddig kétszer találkoztak egymással a felek, mindegyik alkalommal a vendégcsapat nyert 2-1-re.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában