foci

2021.05.02. 12:14

Harmadszor lehet kupagyőztes a Vidi

Az idei NB I-es bajnokságban megvívott három csata alapján a Mol Fehérvár FC a Mol Magyar Kupa elhódításának egyértelmű esélyese az Újpest FC ellen. De ahogy a közhely is tartja: a kupameccs egészen más.

Ferencz Balázs

Nego 2019-ben ünnepelhetett utoljára MK-győzelmet

Fotó: molfehervarfc.hu

5-1, 5-0, 4-0. A Mol Fehérvár FC nem kegyelmezett az Újpest FC-nek az OTP Bank Ligában. A 14 rúgott és egyetlen kapott gól erőteljes fehérvári dominanciát mutat, ami a hétfő esti, 20.00 órakor kezdődő kupadöntőn is kirajzolódhat akár. Nem csupán a tét miatt lesz egészen más hangulata a kupadöntőnek, mint az eddigi bajnokiknak. Ugyanis visszatérhetnek a nézők a lelátóra. A két klub 8000-8000 szurkolója lehet jelen a Puskás Arénában.

– Nem mi vagyunk a párharc esélyesei, de ha már itt vagyunk, szeretnénk megnyerni a kupát – fogalmazott a finálét felvezető sajtótájékoztatón az Újpest trénere, Michael Oenning. – Egy kupadöntő mindig különleges meccs, tényleg bármi megtörténhet egy ilyen mérkőzésen. Végre esélyünk van, hogy trófeát nyerjünk, mindent megteszünk majd, hogy egy kupasikerrel háláljuk meg a szurkolóknak, hogy végig mellettünk állnak.

A lilák gyengélkedtek a bajnokságban, csak a 32. fordulóban biztosították be további élvonalbeli tagságukat.

– Mostanra összeállt a csapatunk, de így sem mi vagyunk a favoritok. Amióta én vagyok az Újpest vezetőedzője, a fehérváriak kétszer is legyőztek bennünket, de ez csak annyit jelent, hogy nagyszerű formában kell lennünk, ha fel akarjuk venni velük a versenyt.

Szabics Imre április elsején vette át a Vidi szakmai munkájának irányítását, s bő egy hónappal később megmentheti a fehérváriak nem túl fényes idényét.

– Nagy hagyományokkal rendelkező klubbal találkozunk a Puskás Arénában, amelyet egy remek szakvezető irányít, de szeretnénk történelmet írni, és megnyerni a MOL Magyar Kupa döntőjét. Minden meccsnek saját története van, pláne egy kupadöntőben van ez így. Ezért nem foglalkozunk azzal, mi történt az előző egymás elleni mérkőzéseken. Úgy gondolom, háborút csak jó mentalitással lehet nyerni, ezzel a hozzáállással vágunk neki a kupadöntőnek is. Az elmúlt hetek eredményei önbizalmat adtak a játékosaimnak, akik napról napra alázatosan, szorgalmasan készülnek, és olyan győzni akarást mutatnak, ami engem is optimizmussal tölt el – vélekedett Szabics Imre.

Nego 2019-ben ünnepelhetett utoljára MK-győzelmet
Fotó: molfehervarfc.hu

A Vidi a Tiszaföldvár (5-0), a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (4-1), a Vasas (2-1), a Ferencváros (2-1), a Budafok (2-0), valamint az MTK (2-1) kiejtésével jutott el a fináléig úgy, hogy csupán a Budafok elleni összecsapást vívta meg hazai pályán. Az Újpest az NB III-as Iváncsát (4-0), az ugyancsak Fejér megyei harmadosztályú Dunaújvárost (6-0), az NB II-es Szolnokot (2-0), a Puskás Akadémiát (2-1), a Mezőkövesdet büntetőkkel, majd a Kisvárdát (1-0) búcsúztatták.

– A kupadöntő mindenki számára speciális nap, hiszen a trófeákkal tudjuk visszaadni a klubnak és a szurkolónak, amit kaptunk tőlük. Az Újpest remek csapat, hiba lenne az előző meccseinkből kiindulni, nem valószínű, hogy ismét négy-öt gólt szerezünk majd. A siker lendületet is adhatna a csapatnak a következő szezonokra – mondta Nikolics Nemanja, a Vidi támadója, aki már kétszer is szerepelt MK-döntőben, de egyszer sem ünnepelhetett.

A Mol Fehérvár FC harmadik, az Újpest 11. kupagyőzelmére készül. A fehérváriak 2006-ban, Csertői Aurél irányításával hódították el először a díszes serleget a Vasast legyőzve, majd 2019-ben a Budapest Honvédot verte a fináléban Marko Nikolics együttese 2-1-re.

Az Újpesttel 1982-ben csapott össze a kupadöntőben a Videoton, akkor 2-0-ra a lilák nyertek. Eljött az idő a visszavágásra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában