futsal

2021.05.06. 18:04

Hatgólos vereség a végére

A futsal NB I Alsó-Ház 8. fordulójában vereséggel búcsúzott az idénytől, és az NB I-től a Dunaferr DUE Dutrade FC csapata. A piros-fehérek az Újpest RFC-220 Volt gárdájától kaptak ki hat góllal.

Káldor András

Csányi Dávid (fehér) még egyenlített, de ezt követően már az Újpest uralta a mérkőzés jelentős hányadát

Fotó: A Klub

Dunaferr DUE Dutrade FC – Újpest RFC-220Volt 3-9 (2-5)

Vezette: Kiss Gergő – Hartung Vilmos – Maml Zoltán

Dunaferr DUE Dutrade FC: Gergely – Csányi 1, Dorogi, Bartha, Németh. Csere: Bán (kapus), Kovács K. (öngól), Kürti 1, Boldizsár, Garda, Szabó, Facskó. Vezetőedző: Facskó József.

Újpest RFC-220Volt: Dohány – Moreira, Szeghy 2, Horváth B. 2, Camara. Csere: Tyukász (kapus), Németh M., Fekete, Nehéz 1., Suscsák 1, Szrnka. Vezetőedző: Frank Tamás

Hét szezon után búcsúzott az NB I-es pontvadászattól a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely az Újpest elleni találkozóval zárta a meglehetősen zaklatott 2020/21-es idényt.

Az már korábban eldőlt, hogy a gárda búcsúzik az élvonal küzdelmeitől, hiszen novemberben alaposan meggyengültek a főtámogató kivonulása után, és nem sok esélyük volt arra, hogy meghosszabbítsák az élvonalbeli tagságukat, és a rájátszásban már nem is tudtak igazi átütő erőt kifejteni riválisaik ellen.

Csányi Dávid (fehér) még egyenlített, de ezt követően már az Újpest uralta a mérkőzés jelentős hányadát
Fotó: A Klub

A mérkőzés pikantériáját adta többek között, hogy a vendégek kispadján Frank Tamás dirigált, akivel még tavaly nyáron elkezdték a munkát, míg a lilákat erősítette a korábbi játékosok közül Horváth Benedek, és Szeghy Szabolcs is. Már az 1. percben előnyhöz jutott az Újpest Horváth találatával, amelyet még ki tudott egyenlíteni Csányi Dávid. Utána azonban beindult a vendégek „hengere”, zsinórban négyszer vették be a Gergely Milán kapuját, és végül háromgólos előnnyel mehettek pihenőre.

A szünet után sem fogyott a fővárosi legénység lendülete, nem álltak le, és bő három perc alatt újabb három labdát juttattak a gólvonal mögé, igaz ezek közé tartozott Kovács Krisztián öngólja is.

A folytatásban már nyugodtabb tíz perc elé nézhetett a házigazda, és mindkét oldalon egy-egy gól jelezte azért, hogy negyven percet tartott az összecsapás, hiszen a zárszót Szeghy mondta ki a 38. percben. A Dunaferr tisztességgel küzdött, de most csak ennyire tellett tőlük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában