a Palotavárosban

2021.06.28. 20:50

Minden héten várják majd a futni vágyókat

A Székesfehérvári Futók Köre július elsejétől a Honvéd Szondi György SE-vel együttműködve a Halesz park után a Palotavárosban is ingyenes foglalkozásokkal várja a sportolni vágyókat.

Beke Zsombor

Halász Tímea, Kovács József Csaba, Szentes László (Honvéd Szondi SE) és Viza Attila képviselő a sajtótájékoztatón

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A pandémia visszaszorulásával a közösségi élményekre szomjazó lakosság újabb programlehetőséget választhat. A sportolni vágyókat immáron két helyszínen, keddenként a Halesz parkban, csütörtökönként a Palotavárosban várják a Honvéd Szondi SE szakem­berei.

– A város amatőr futók részére, tömegsport jelleggel indította ezt a sorozatot, majd megkerestek bennünket, hogy tudnánk-e ehhez szakmai segítséget nyújtani – nyilatkozta Szentes László, az egyesület elnöke. – Nagyon jól működő tömegsportszakosztályunk van, aminek alapvető bázisa a futás. Természetesen vállaltuk ezt a felkérést, a szakembereink olyan sportolók, akik jelenleg a 40–50 év közötti korosztályban hazai csúcstartók. Sokan úgy gondolják, a futás csak annyiból áll, hogy felvesznek egy cipőt és nekiindulnak a távnak. Az egészség megőrzése szempontjából nagyon fontos, hogy milyen étkezéssel, felszereléssel, előképzettséggel, vagy milyen intenzitással áll valaki neki a futásnak. Az egyesületünk szakembereihez bátran bárki odamehet majd ezeken a helyszíneken, és meg fogja kapni a megfelelő támogatást és segítséget. A lényeg, hogy mindenkinek élvezhetővé váljon a futás.

Halász Tímea, Kovács József Csaba, Szentes László (Honvéd Szondi SE) és Viza Attila képviselő a sajtótájékoztatón
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A palotavárosi önkormányzati képviselő, Viza Attila fontosnak tartja a közösségi élet újraindulását, a városrészben minél több programmal készülnek, legutóbb éppen Sportolj Palotaváros! jelszóval labdarúgótornával egybekötött rendezvényt tartottak.

– Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy az infra­strukturális lehetősé­geink már adottak, gyönyörű park áll rendelkezésre a kikapcsolódni vágyóknak – mondta Viza Attila. – Egyébként fokozott igény is van arra, hogy az itt élőket megmozdítsuk, kimozdítsuk a karantén után, próbálunk több programmal is kedveskedni. A Honvéd Szondi SE által biztosított szakmai felügyelet mellett sajátíthatják el az érdeklődök a futás tudományát. Ezek a programok nemcsak az egészséges életmód szempontjából fontosak, hanem a közösségi élet megteremtésében is. Remélhetőleg minden csütörtökön 17 órától az István Király Általános Iskolától induló program is sokakat megmozgat majd, reményeink szerint augusztus végén pedig megtarthatjuk Palotaváros első futóversenyét is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában