tenisz

2021.06.23. 20:04

Vidékbajnok is lehet a Kiskút TK

Sorra gyűjtik be a korosztályos vidékbajnokságon az értékes korosztályos dobogós helyezéseket a Kiskút Tenisz Klub ifjú tehetségei.

Németh Krisztián

Gombás Péter párosban a döntőig menetelt

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A székesfehérvári Kiskút Tenisz Klub korosztályos versenyzői, megkockáztatjuk, az egyesület történetének egyik legsikeresebb vidékbajnokságát zárják majd. Az első héten egyéniben, párosban és csapatban is érmeket szereztek.

A lányok 18 éves korcsoportjában Badics Mila és Kántor Anna lett csapatban bajnok, majd párosban is a dobogó tetejére állhattak fel.

A 12 évesek között csapatban Teker Lotti, Badics Lara és Ozsvardt Dóri ezüstérmet szerzett, majd a Serkédy Emese, Teker Lotti páros első helyen zárt, Badics Lara pedig Szalay Millával az oldalán második lett. A vidékbajnokság első hetének krónikájához tartozik az is, hogy a korábban felsoroltak közül egyesben Kántor Anna aranyérmes lett, Badics Mila, illetve Teker Lotti ezüstérmes.

A 18 éves fiúknál párosban vitték a prímet a Kiskút teniszezői: a Szombathelyi Benedek, Riskó Roland páros arany-, a Gombás Péter, Nádasy Gergő duó ezüstéremmel zárt. Egyesben Szombathelyi bronzérmet szerzett, Gombás pedig a legjobb nyolcig jutott.

– A héten a 16 éves korcsoportban a fiúcsapatunk Budai Zoltánnal és Kurucsai Dominikkal a harmadik helyet vívta ki. A 14 éves lányoknál Szabó Laura egyesben bejutott az elődöntőbe, csütörtökön játszik a fináléba jutásért – tudtuk meg Pákai Norberttől, a Kiskút TK edzőjétől.

Gombás Péter párosban a döntőig menetelt
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az utánpótlásszámok szinte mindegyikében vannak dobogósai a fehérvári egyesületnek.

– Tavaly kevesebb játékost neveztünk a vidékbajnokságra. Az idei mezőnyünkből elég jó százalékkal végeznek dobogón a versenyzőink. A vidéki klubok között vélhetően a legjobb háromban leszünk a végelszámolásnál, de arra is esélyünk van, hogy az élen végezzünk az egyesületi pontversenyben! Egyébként a Csopak Tenisz Klubbal kötöttünk egy megállapodást, ennek révén segítjük az ottani szakmai munkát. Ez a 14 éves fiúknál egy csapatbajnoki címet is hozott nekik.

A rekkenő hőség még összetettebbé teszi a feladatot a vidékbajnokságon. A kondíciónak is nagy jelentősége van.

– Az erőnléti edzőnk, az Alba kosarasaival is dolgozó Horváth Balázs hetente kétszer foglalkozik a gyerekekkel, heti háromszor pedig preventív gyógytornát is tartunk nekik. A napi két mérkőzés ilyen viszonyok között sérülésveszélyes, ám remekül helytálltak a versenyzőink, ami az imént említett jó felkészítésnek is köszönhető – zárta mondandóját a tréner. A Lottó korosztályos vidékbajnokság Balatonbogláron vasárnap zárul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában