foci

2021.08.29. 19:55

Dobogón a PAFC!

Gyirmót Az OTP Bank Liga 5. fordulójában a Puskás Akadémia FC a Gyirmót labdarúgócsapatához látogatott vasárnap délután. A találkozót Nagy Zsolt góljával a felcsútiak nyerték.

Beke Zsombor

Géresi Krisztiánnak és a Puskás Akadémiának sem volt könnyű dolga Gyirmóton

Fotó: Földi Imre / MW

Hazai lövéssel indult a mérkőzés, Herjeczki 17 méteres bombája éppen csak kapu fölé szállt. 10 perc után a Puskás enyhe mezőnyfölényben játszott, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani, míg a Gyirmót kontrákra rendezkedett be. A 18. percben Csertői Aurél együttese veszélyeztetett, felcsúti labdavesztés után Varga törhetett kapura, lövése a jobb felső sarok mellett zúgott el. A 32. minutumban Nagy Zsoltot rántották le a tizenhatoson belül, de a bíró sípja néma maradt. A félidő utolsó perceiben tovább próbálkozott a PAFC, de az utolsó passzokba, beadásokba rendre hiba csúszott. Hornyák Zsolt két cserével próbálta élesebbé tenni csapatát, a változtatások pedig gyorsan eredményre vezettek, hiszen az 52. percben Baluta lövésénél nagyot kellett nyújtózkodnia a hazaiak kapusának. A 63. percben megtört a jég, Plsek pontos passza után Nagy Zsolt lőtt gyönyörűen 12 méterről, Hársfalvi nem tudott védeni 0-1. Támadásban maradtak a vendégek, Géresi, majd pár perccel később Gera is helyzetbe került, de nem született meg a második felcsúti gól.

Géresi Krisztiánnak és a Puskás Akadémiának sem volt könnyű dolga Gyirmóton
Fotó: Földi Imre / MW

A túloldalon Csertői is próbált belenyúlni a mérkőzésbe, de a vendégek kapujára nem igazán voltak veszélyesek a gyirmótiak. Az utolsó tíz percre fordulva próbált rohamozni a Gyirmót, de a Fejér megyei szurkolóknak csak egyszer kellett a szívükhöz kapniuk, a 92. percben Mayer labdája találta meg a tizenhatoson belül Hajdut, akinek a fejese centikkel kerülte el a kapu bal oldalát, Tóth Balázs csak szemmel tudta verni a labdát. Az eredmény az utolsó percekben nem változott, a Puskás Akadémia a helyzetekben nem túl gazdag mérkőzésen szezonbeli harmadik idegenbeli győzelmét is meg tudta szerezni. A három pont begyűjtésével Hornyák Zsolt együttese fellépett az NB I.-es dobogó második fokára, egy ponttal megelőzve a megyei rivális Mol Fehérvárt.

JEGYZŐKÖNYV

Gyirmót FC Győr – Puskás Akadémia 0-1 (0-0)

Gyirmót, 2086 néző. Vezette: Berke Balázs (Kóbor Péter, Szalai Dániel).

Gyirmót: Hársfalvi – Major, Karacs (Ikic, 73.), Széles, Zeke – Nagy P.

(Hajdú, 66.), Vass Á., Radics – Herjeczki (Mayer Á., 81), Varga B. (Lencse,

66.), Medegyes (Hasani, 66.). Vezetőedző: Csertői Aurél.

PAFC: Tóth B. – Favorov, Stronati, Spandler, Deutsch (Gera D., 66.) –

van Nieff, Corbu (Baluta, a szünetben), Plsek – Komáromi (Slagveer, a

szünetben), Géresi (Puljic, 66.), Nagy Zs. Vezetőedző: Hornyák Zsolt.

Gól: Nagy Zs. (63.).

Sárga lap: Karacs (27.), Varga B. (33.) ill. Puljic (93.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában