Semmi sincs veszve

2021.08.22. 21:30

Vereséggel nyitott a vb-n a női jégkorong-válogatott

A magyar női jégkorong-válogatott története során először vesz részt elit-világbajnokságon. Első megmérettetésén izgalmas meccsen vereséget szenvedett Németországtól, de nem vallott szégyent.

Káldor András

Fotó: pixabay.com

– A csapat két éve várja ezt a pillanatot, sokak álma válik valóra – nyilatkozta a mérkőzést megelőzően Lisa Haley szövetségi kapitány.

Az első magyar hátrányt kivédekezte a gárda, ám a 13. percben Nina Christof üresen maradt, és kapásból betalált, 0-1. A gól után Kreisz Emmát megint kiállították, és ezt a fórt Németország a bulit követően azonnal ki is használta, Jobst-Smith lövésébe Christof ért bele sikerrel, 0-2. A második harmad elején láthattuk igazán, milyen játékerőt is képvisel a jóval erősebb és a világelitben rutinosabb német csapat, keményen letámadtak ez pedig nem annyira ízlett a magyar válogatottnak. ­Németh Anikó azonban nagyszerűen védett – igaz előfordult, hogy a kapuvas segítette ki. Majd később nekünk is akadtak veszélyes megindulásaink, ám Jennifer Harss is látványosan hárított.

Kiegyenlítettebb játékot hozott a záró húsz perc, de az 53. percben Julia Zorn fonákkal a keresztvas alá emelt, eldöntve ezzel a mérkőzést, 0-3.

Csapatunk következő mérkőzését lapzártánk után, Csehország ellen játszotta.

Németország–Magyarország

3-0 (2-0, 0-0, 1-0)

Calgary, zárt kapuk mögött

Vezette: Furberg, Lieffers, Blair, Heikkinen.

Németország: Harss – Botthof, Strobel, Christof 2, Kluge, Weidenfelder (1) – ­Reich, Orendorz, Zorn 1, Karpf, Spielberger (1) – Jobst-­Smith (1), T. Eisenschmid (1), N. Eisenschmid, Delarbre, Wagner – Rothemund, Dusterhoft, Schiefer, Voigt. Szövetségi kapitány: Thomas Schadler

Magyarország: Németh A. – Kiss-Simon, Knee, Jókai-Szilágyi K., Kreisz E., Gasparics – Odnoga L., Németh B., Seregély, Dabasi, Gowie – Tóth E., Mayer, Metzler, Horváth I., Pintér L. – Pártos, Kiss A., Rónai, Szamosfalvi. Szövetségi kapitány: Lisa Haley. Kiállítások: 10, ill. 8 perc

Kapura lövések: 26–19.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában