Többet kell kapura lőniük a tópartiaknak

2021.09.06. 20:39

Megtartotta a bajnoki főpróbát a Gárdony

Vasárnap 17 órakor megkezdi az NB I/B-s bajnokság 2021-22-es idényét a Gárdony-Pázámnd NKK női kézilabda csapata. A Csurgó elleni főpróbán szoros vereséget szenvedtek a tópartiak, de az edző nem elégedetlen.

Ferencz Balázs

Becséri Kitti és társai legközelebb bajnokin harcolnak

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Csurgói NKC–Gárdony-Pázmánd NKK 23-22 (12-10)

Ezek a szigorú tények. A bajnoki főpróbán nem aratott diadalt a Gárdony-Pázmánd NKK együttese, de a pillanatnyi helyzet sokkal árnyaltabb. Vagy színesebb.

– Furcsának tűnik, hogy a vereség ellenére ezt mondom, de igazából „tök” jó meccset játszottunk – vélekedett a gárdonyiak trénere, Virincsik Anasztázia. – A Csurgói NKC kétszer annyit edz egy héten, mint mi, de fel tudtuk venni az ő ritmusukat, s nem engedtük, hogy bedaráljanak. A mérkőzés elején lerohantak minket, de fokozatosan feljöttünk, s ehhez kellett, hogy jól védjen az új kapusunk, Vajk Eszter. Szoros csata volt végig a meccs. A második félidőben három alkalommal üres kapura próbálkoztunk, de nem lett belőlük gól, s emellett kihagytunk négy-öt ziccert is. Akár nyerhettünk is volna.

Virincsik Anasztázia elégedett volt csapatával, mert idegenben tudott egyenrangú partnerként kézilabdázni egy edzettebb gárdával szemben. Ráadásul több játékelemet is tesztelhettek.

Becséri Kitti és társai legközelebb bajnokin harcolnak
Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

– Piller Kármen eddig nem igazán játszott, most több időt kapott. Próbálgattuk a két irányítós játékot is, egész jól működött. Sok labdát szereztünk, de sajnos el is adtuk őket. Élesben gyakoroltuk a két beállós játékot, a hét a hat elleni felállást is. Nem foglalkozom azzal, hogy az edzőmeccsek egy részét elveszítettük. A kérdés az volt számomra, hogy kik azok, akik együtt tudnak játszani – morfondírozott az edző. Szeptember 12-én, 17 órakor a NEKA látogat a Velencei-tó partjára, immár bajnoki összecsapáson.

– Sötét ló a NEKA, nem látjuk még, hogy kiket neveztek az NB I/B-re. Nincs róluk videónk, a tavalyi anyagokra tudunk hagyatkozni. Az utolsó két hétben a gyorsításon és a robbanékonyság fejlesztésén van a hangsúly. De ez nem azt jelenti, hogy a boglári akadémián edződő fiatalokat nekünk le kell rohanni. A rutint és a bátor játékot kell hoznunk. És ez lehet a kulcs, a bátorság, mert még a szakmai stáb is keresi az okokat, hogy miért nem mernek lövésre vállalkozni az átlövők. Dolgoznak rajta, s remélhetőleg vasárnapig felpörögnek a kezek. Vörös Szimonettáé azonban biztosan nem. Az orosházi tornán részleges térdszalag-szakadást szenvedett szélső lábát operálni kell. Pályáralépése már csak jövőre várható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában