vízilabda

2021.10.27. 15:42

A vártnál nehezebben nyert a DUE-Maarsk Graphics

Az E.ON OB I. második fordulójában a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics vízilabdacsapata szerda kora délután Szegeden ugrott medencébe, és nyert 15-10-re.

Beke Zsombor

Garda Krisztina két gólig jutott Szegeden

Fotó: MW Archív

Szeged SZTE–Dunaújváros 10–15 (2–4, 3–2, 2–4, 3–5)

Szeged, Tiszavirág Sportuszoda, 30 néző. Vezette: Tordai, Homonnai.

Szeged: Gyöngyösi – Szabó, Tátrai 1, Ráski 1, Bicskei, Ármai 2, Botka. Csere: Miklós 3, Jenei, Pap, Korom 2, Hasznos. Vezetőedző: Varga Tamás.

DUE: Maczkó – Szilágyi 4, Gurisatti 3, Mahieu 1, Garda 2, Mucsy, Szellák 1. Csere: Sajben 1, Horváth, Szabó 3, Somogyvári, Pál, Sümegi. Vezetőedző: Mihók Attila.

Gól – emberelőnyből: 7/3, ill. 7/4.

Gól – ötméteresből: 3/3, ill. 3/3.

Kipontozódott: Ráski.

Garda Krisztina két gólig jutott Szegeden
Fotó: MW Archív

A két csapat ellentétesen kezdte a bajnokságot. Mihók Attila együttese könnyed győzelemmel nyitott, hazai medencében 13-5-ös Fejér megyei siker született a Tatabánya ellen. A Szeged a Ferencváros otthonában kezdte meg az idényt, de nem volt benne köszönet, Varga Tamás tanítványai 17-3-ra kaptak ki. Az első kör eredményei alapján könnyű dunaújvárosi győzelemre lehetett volna számítani, de a szegediek alaposan megnehezítették Gurisattiék dolgát. A harmadik negyed végéig egy-két gól volt csak a két csapat közötti különbség, ez részben a hazaiak kapusának, Gyöngyösi bravúrjainak volt köszönhető, illetve a dunaújvárosi védelem sem állt mindig biztos lábakon. Az utolsó negyedben Szellák, Szabó Nikolett és Garda Krisztina góljaival el tudott lépi a DUE, így a győzelem a Fejér megyeieké lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában