Röplabda

2021.10.02. 17:25

Már a bajnoki rajt van szem előtt

A felkészülés hajrájában vannak a MÁV Előre SC röplabdázói mind a női, mind a férfi vonalon. Egymás után játsszák az edzőmérkőzéseket, és élesítik a vezetőedzők a gárdákat.

Káldor András

A hétvégén is tornán vesznek részt a férfiak Fotó: Kistext

A MÁV Előre-BERICAP női csapata előbb a Budaörsi DSE otthonában tesztelt, és 3-1-re győzött. Jurij Melnyicsuk vezetőedző együtese játszott egy ráadás szettet is az azonos osztályban érdekelt hazaiakkal. Az első két játszma megnyerése után szépített a vendéglátó, majd a negyedik játszmát ismét a Loki nyerte. Az ötödik, különálló szettben a fehérvári utánpótláskorú játékosok kaptak nagyobb szerepet, akik az U21-es bajnokság rajtjára hangoltak ez által.

Majd újabb edzőmérkőzés várt a lányokra a héten. Kiss Annáék Felvidékre utaztak a borosznói röplabdaklubhoz, ahol 0-2-ről fordítva 3-2-re győztek.

- A csapat a bajnokságra való felkészülés utolsó szakaszában jár. Fontos volt számunkra, hogy erős ellenféllel játszhassunk. Az első két játszma nem sikerült jól, sokat hibáztunk nyitásfogadásban, valószínűleg a hosszú utazás miatt. A harmadik szettben a csapat megerősítette a nyitásokat, stabilizálta a fogadásokat, és támadásban egyre jobban játszott. A negyedik és ötödik játszmában sok mindent viszont láttam, amiket edzéseken gyakoroltunk. Ez a győzelem nemcsak az eredmény szempontjából fontos a csapat számára, hanem pszichológiailag is, a végsőkig harcolni tudás szempontjából. Csapatmunkával nyertünk, köszönöm a csapatnak a sportos karaktert! – fogalmazott Jurij Melnyicsuk.

A hétvégén is tornán vesznek részt a férfiak Fotó: Kistext

A férfiak, a MÁV Előre-Foxconn NB I-es férfi alakulata a KISTEXT otthonában lépett pályára felkészülési összecsapáson. Az Extraligás budapestiek ellen öt szettet játszott Dávid Zoltán együttese és ugyan egyiket sem tudta megnyerni, fejlődés szempontjából hasznos volt a párharc.

KISTEXT – MÁV Előre-Foxconn 5-0 (22, 23, 20, 23, 19)

- Minden egyes szett szorosan alakult, egészen 20 pontig valamennyiben velük voltunk fej-fej mellett. De ezúttal a biztosabb kezű, tapasztalt játékosok döntötték el a játszmákat az ellenfél csapatából. Azt kell megtanulnunk, hogy a szettek végén is be kell tartani a megbeszélt taktikát, mert jelenleg ahogy elérnek egy bizonyos fáradási szinten mentálisan a játékosaim, onnantól kezdve esünk bele mindig ugyanabba a hibába. Ezeket csak ilyen szintű meccseken tudjuk gyakorolni, nem pedig edzésen. – mondta értékelésében Dávid Zoltán vezetőedző.

A kék-fehérek a hétvégén, négy csapatos tornán vesznek részt, ahol a Pénzügyőr SE, a FINO Kaposvár, és a házigazda KISTEXT SE lesznek az ellenfelei.

A nők és a férfiak számára a 2021/2022-es bajnoki idény a jövő héten indul. A MÁV Előre–BERICAP lányai a Budaörsi DSE ellen, idegenben kezdenek a jövő szombaton, míg a MÁV Előre-Foxconn gárdája már pénteken pályára lép a Szolnoki Röplabda Klub vendégeként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában