Major Milán

2021.12.20. 13:02

Először bunyózott a felnőttek között, érmet nyert

Nem indult vérmes reményekkel, mégis remekül helytállt, bronzérmet szerzett a 98. Felnőtt Ökölvívó Országos Bajnokságon a Fehérvár Küzdősport SE bunyósa, Major Milán.

Ferencz Balázs

Színvonalas megmérettetést varázsoltak a rendező győriek a 98. országos bajnokságból. Több napon át folytak a kesztyűs küzdelmek, melyek során két fehérvári legény, Horváth Zoltán és Major Milán is belekóstolt a felnőtt közegbe. A juniorban bronzig és ezüstéremig jutó 19 esztendős Major tapasztalatot gyűjteni utazott a Kisalföldre, s jó nagyot merített belőlük. A 71 kg-os súlycsoportban, a kisváltósúlyban kötelek közé lépő fehérvári ökölvívónak egész évben nem volt mérkőzése, nem sikeredett igazán erősre a felkészülése, így az ob első párharcában mélyvízbe dobta edzője, Turós Arnold.

Major Milán azonban esélyt sem adott a kőbányai Takács Dánielnek, az első menetben kiütötte. Nem volt szerencséje, mert az elődöntőben a sokszoros bajnok Kozák László volt az ellenfele. Az újpesti öklöző ellen azonban érett ökölvívással rukkolt elő, igaz, a világbajnokságot és Európa-bajnokságot is megjárt rutinos fővárosi srác egyhangú pontozással lépett tovább. Major Milán így bronzéremmel térhetett haza, ami igazán komoly fegyvertény az első éves felnőtt bunyóstól.

A döntőben aztán nagy meglepetésre a győri Gerzsenyi István le tudta győzni Kozákot, így új bajnokot avattak kisváltósúlyban.

Major bronza a Fehérvár Küzdősport SE idei 16. medálja volt. U12-től egészen a felnőttekig, minden korosztályban eredményes volt az egyesület 2021-ben.

Az 54 kg-osok között Horváth Zoltán hosszú kihagyás után tért vissza a ringbe, s nem is tudta felvenni a ritmust válogatott ellenfelével szemben, helyezetlenül zárt az országos bajnokságon.

A Deák Ferenc utcában működő klub öklözői egyébként már alapoznak, január közepétől pedig előkerülnek a kesztyűk, élesítve az újabb megmérettetésekre. 2022 első viadala az Énekes István Emlékverseny lesz, melyen az ifjúságiak lépnek majd kötelek közé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában