Jégkorong

2021.12.19. 11:14

Nem sikerült a bravúr, kiestek junior jégkorongozóink

Öt fehérvári játékossal (Dobmayer Dominik, Németh Kristóf, Ambrus Csongor, Csiszer Ádám, Fekete Alex) a keretében utazott el Horsholmba a magyar junior jégkorong-válogatott.

Beke Zsombor

Forrás: Magyar Jégkorong Szövetség

Bár az első négy mérkőzését elveszítette Horváth András együttese, a zárónapon Dánia ellen egy győzelemmel megőrizhette volna divízió 1/A-ás tagságát korosztályos nemzeti csapatunk. A fehérváriak közül Németh Kristóf eltiltás miatt nem lehetett ott a jégen a kulcsfontosságú mérkőzésen.

A találkozót annak ellenére jól kezdték a mieink, hogy a bemelegítés során Csiszer ujját lőtték el, míg az első húsz percben Balázsi Mártonnak vérzett az orra. Sajnos ebben a játékrészben gól nem született, nem úgy, mint a másodikban, amikor Dánia fölénybe került. A 27. percben egy védelmi hibát Schioldan váltott gólra. A harmadik harmadban ehelyett, hogy kiegyenlített volna a magyar válogatott, Dánia háromszor is mattolta Oroszt, így fölényes, 4-0-ás dán siker született.

A vereséggel Magyarország U20-as válogatottja – remélhetőleg csak átmenetileg – búcsúzott a divízió 1/A-tól.

Dánia U20 – Magyarország U20 4-0 (0-0, 1-0, 3-0)

Magyarország: Orosz – Hadobás, Ortenszky – Csollák, Dobmayer – Jakabfy, Balázsi – Farkas O., Horváth D. – Tóth T., Mattyasovszky, Schlekmann – Keresztes, Fekete, Ambrus Cs. – Mihalik, Károly, Csiszer – Ádám Zs., Galajda

Szövetségi kapitány: Horváth András

A dán gólszerzők: Schioldan (27.), Larsen (45.), Nielsson (51.), Braendgraard (56.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában