Vízilabda

2022.04.07. 17:37

Jön a finálé!

Az E.ON Ob I-es vízilabda-bajnokság elérkezett a szezon legizgalmasabb szakaszához, jön a döntő, a Dunaújváros ellenfele az UVSE lesz.

Beke Zsombor

Forrás: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Huszáros hajrával, de ott lesz az elsőosztályú vízilabda-bajnokság döntőjében  a Dunaújváros. Mihók Attila együttese még ősszel, egy FTC elleni vereséggel került nehezebb helyzetbe, de végül a az elveszített Magyar Kupa döntő után már nem hibáztak a Fejér megyei lányok a bajnokságban. Az utolsó akadály pont az UVSE elleni bepótolt találkozó volt, ami előtt egyértelmű volt a helyzet. A DFVE-nek legalább pontot kell szereznie, ha a fináléban is össze akar csapni a címvédő újpestiekkel. Ez sikerült, a DUE végig vezetve nyert 8-6-ra, a csapat legeredményesebb játékosa az ötgólos Garda Krisztina volt.

 

– A Magyar Kupa után mélyről indultunk lelkileg, azóta nagyon nagy utat jártunk be. Bízom benne, hogy a döntőben is kitart ez a forma, vagy még magasabban szinten teljesítünk majd – mondta lapunknak Garda, majd kitért a szerdai találkozóra. – Az volt a legfontosabb, hogy legalább egy pontot szerezzünk, de örülök, hogy végig vezetve tudtunk nyerni. Mi így ugrottunk vízbe, ők nem voltak könnyű helyzetben, mivel nemrég jöttek haza az Euroligáról. Egészen jó tavaszi szezon van mögöttünk. Az elveszített UVSE elleni meccs óta a bajnokságban kilencből kilencet nyertünk.

 

Az elmúlt években a fináléban rendre ez a két gárda csapott össze, de többek között a tavalyi szezonban is a fővárosiakhoz került az aranyérem. A döntő két nyert mérkőzésig tart, a pályaelőnyt az UVSE élvezi majd, az első találkozó pénteken 19 órakor kezdődik.

 

– Biztos sokkal keményebb lesz az újpesti mérkőzés, szerdai meccs nekik tét nélküli volt, a döntő azonban más. Bízom benne hogy tudunk nyerni a fővárosban, az nagyon sokat számítana. Bajnokok egyébként is csak úgy lehetünk, ha egyszer győzünk az UVSE otthonában és mellette a hazait behúzzuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában