Ezüst a csehek mögött

2022.07.01. 10:53

Válogatott viadalon szerepeltek a Feketehegy SE atlétái

Nemzetközi utánpótlás válogatott viadalt rendeztek dobóatlétáknak a Bregyóban, a Feketehegy SE két sportolója bizonyíthatott.

Horog László

Balról Mergl Adél, Rapali Zsolt klubelnök, Orbán Éva vezetőedző és Potyondi Eszter

Forrás: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A Bregyó közi Regionális Atlétikai Központban rendezett nemzetközi seregszemlén magyar, cseh, szlovén és szlovák fiatalok igyekezték kihozni magukból a legtöbbet a megszokottnál nagyságrendekkel nagyobb melegben. A sportolóknak nem csak egymással, az extrém időjárási körülményekkel is meg kellett küzdeniük. Az egyre jobb eredményekkel rendelkező Feketehegy SE két versenyzője, Potyondi Eszter és Mergl Adél remek eredményeket ért el a magyar válogatott színeiben, a mieink a második helyet szerezték meg a csehek mögött.

A két koronázóvárosi sportoló az U18-as korosztályban, 3 kg-os kalapácsvetésben volt érdekelt, Potyondi Eszter 56.07, Mergl Adél pedig 54.49 méterrel jelentkezett, utóbbi egyéni rekorddal jelentkezett a viadalon. Mindkettőjük kiegyensúlyozott teljesítményét kiemelte edzőjük, Orbán Éva. A szakvezető, a korábbi sikeres, veszprémi kalapácsvezető – anno háromszor volt az év atlétája – április óta dolgozik a Fejér megyeiekkel.  

A hétvégén folytatódik a versenyek sorozata, a fehérvári dobók Pápán lépnek dobókörbe, a 63. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Atlétikai Balaton Bajnokságon, a női kalapácsvetés ifjúsági, U18-as versenyszámában jó eséllyel indul Potyondi és Mergl. A leány kalapácsvetésben – az újonc U14 és a serdülő U16-os korcsoport versenyét együtt rendezik 3 kg-os eszközzel - Bodnár Emma Virág indul a Feketehegy SE színeiben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában