Vereség nyugaton

2022.11.19. 16:47

Egy félidőn át tartották magukat a Vidi lányai

Négygólos vereséget szenvedett a MOL Fehérvár FC női labdarúgócsapata a Haladás Viktóriától a Simple Női Liga 11. fordulójában.

Ferencz Balázs

Forrás: Haladás-Viktória FC

Haladás-Viktória FC – MOL Fehérvár 4-0 (1-0)

Haladás Sportkomplexum, 100 néző, vezette: Juhász.

Haladás-Viktória: Dobó-Nagy – Németh A., Horti, Gődér, Baccaro – Kis (Nagy D., 61.), Kovács V. (Németh M., 74.), Urbán, Nagypál (Csejtei, 80.) – Sweatman (Varga B., 80.) – Kiss-Lantos (Feketevízi, 74.). Edző: Markó Edina.

Fehérvár: Terestyényi – Bognár, Romanoczki, Jánosi, Simon F. (Balla, 80.) – Földvári (Toldi, 78.), Szabó B., Pécsi (Kántor, 19.), Kozmor – Tenyei-Tóth (Földesi, 80.), Szehofner (Rétfalvi, 78.). Edző: Gajdóczi Tibor.

Gól: Kovács V. (26.), Sweatman (57.), Baccaro (69.), Varga (82.)

Földvári Fanni (balra) és Simon Franciska (77) figyelik, ahogy Tenyei-Tóth Rebeka küzd a labdáért
Forrás: Haladás-Viktória FC

A 12 csapatos NB I 10. pozíciójából utaztak a vidis lányok Szombathelyre, abban a reményben, hogy megnehezítik a gyengélkedő, a tabella kilencedik helyén tanyázó Haladás dolgát. Gajdóczi Tibor együttese az első félidőben még tartotta magát, fordulás után azonban már egyértelmű volt a zöld-fehérek fölénye.
Már a találkozó elejétől dominált a Haladás, de sokáig nem találtak kaput a hazaiak. A 26. percben aztán jobb oldali szöglet nyomán Kovács Virág elé került a labda, a középpályás 19 méterről bombázott léc alá, 1-0.

Szabó Bernadették (10) sokszor kerültek nehéz helyzetbe
Forrás: Haladás-Viktória FC

 

A fordulás után Nagypál a kapufát találta el, majd az 57. minutumban megduplázták előnyüket a szombathelyiek. Németh Adél jobb oldali beadását Sweatman kapásból, 13 méterről vágta a bal felső sarokba, 2-0. 12 perc telt el, s el is döntötte a meccset a Haladás. Nagypál beadására Baccaro érkezett, nyolc méterről bevetődve fejelt a kapuba, 3-0. A 82. percben Varga emelt a hosszú sarokba, beállítva a 4-0-s végeredményt.

A MOL Fehérvár FC női alakulata maradt a tabella 10. helyén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában