Világ legjobb 16 gárdája között

2022.12.17. 16:59

Izgalmaktól és fordulatoktól sem mentes mérkőzésen maradtak bent a juniorok

A magyar U20-as jégkorong-válogatott a szlovénok legyőzésével bennmaradt a divízió I/A-ba. A sikerrel eldőlt, hogy a mieink a negyedik helyen végeztek a norvégiai tornán.

Beke Zsombor

Jogos volt a magyar öröm, hatalmas sikert értek el a juniorok

Forrás: MJSZ

Az utolsó, Szlovénia elleni találkozóra úgy készülhetett Vas Márton együttese, hogy ha nyer, akkor biztosan bennmarad a világ legjobb 16 csapata között. A mérkőzésen a magyarok szerezték meg a vezetést a 14. percben Horváth Bence ért bele jól Hadobás távoli löketébe, 1-0. Még ebben a harmadban sikerült azonban a szlovénoknak megfordítaniuk az állást, Finust és Berisic talált be, 1-2. A középső harmadban Ambrus Csongor kapuvasat ért el, de a kihagyott lehetőség később megbosszulta magát, Smolnikar volt eredményes, kétgólosra nőtt a hátrány. Ezt követően azonban megrázta magát a magyar válogatott, és még ebben a játékrészben nem hogy egyenlíteni sikerült, de a vezetést is megszerezte Vas Márton csapata, Tóth Tamás egyszer, majd Varga Balázs kétszer talált be, 4-3.

A záróetap elején Nemes vette be a szlovénok kapuját, de öt másodperccel később jött is a szépítés. A folytatásban újra kettőre nőtt az előny, majd jött ismét a szlovénok szépítése, de a slusszpoén a FEHA19 játékosáé, Fekete Alexé lett, aki egy üres kapus góllal biztosította be a győzelmet és a bennmaradást. 

A magyar válogatott keretében ott volt még Keceli-Mészáros Mátyás és Ambrus Csongor is, utóbbi gólpasszal zárt, a szakmai stábban pedig Vas Márton munkáját a FEHA19 edzői, Arany Máté és Székely Csaba segítették. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában